Stänga butiken för semester
Shopify har ingen semesterinställning, men det finns två sätt att tillfälligt stänga din butik för allmänheten beroende på hur länge du förväntar dig att försäljningen ska pausas.
Kortsiktig lösning: Aktivera privat läge
Aktivera privat läge för din webbshop för att tillfälligt hindra besökare från att få åtkomst till din butik. Privat läge innebär att kunder inte kan utföra följande åtgärder i din butik utan ett lösenord:
- Besöka din webbplats
- Se produkter
- Se sidor
- Slutföra ordrar
När en kund navigerar till din webbplats visas en landningssida med ett lösenordsalternativ tillsammans med ett anpassningsbart meddelande som förklarar varför butiken är tillfälligt stängd.
När du begränsar åtkomsten till din butik fortsätter dina prenumerationsavgifter och eventuella andra återkommande avgifter att debiteras som vanligt.
Mer information om att aktivera privat läge.
Långsiktig lösning: Pause and Build
Abonnemanget Pause and Build håller din butik online och tillgänglig för besökare, men avaktiverar följande försäljningskanaler och köprelaterade funktioner:
- Webbshopens kassa.
- Point of Sale-kanalen.
- Rabatter.
- Återställning av övergiven varukorg.
- Presentkort.
- Publicering av produkter på tredjepartsintegrationer, såsom Facebook och Google.
Du kan komma åt din Shopify admin och redigera dina produkter eller din webbshop, men kunder kan inte göra några köp.
Om du väljer abonnemanget Pause and Build ändras din prenumerationsavgift till 9 USD per månad. När du bestämmer dig för att återaktivera butiken måste du dock välja ett nytt abonnemang, eftersom ditt gamla abonnemang inte längre är giltigt. När du väljer ett nytt abonnemang påbörjas en ny faktureringsperiod och du debiteras det återstående beloppet efter att eventuella krediter på ditt konto har dragits av. Mer information om uppdatering av ditt abonnemang.
Tredjepartsappar med återkommande avgifter förblir också aktiva, så överväg att avinstallera de appar som du inte planerar att använda under tiden din butik är pausad.
Du kan pausa din butik på sidan Abonnemang i avsnittet Inställningar i din Shopify admin.
När du byter till Pause and Build-planen kan ändringen schemaläggas till att träda i kraft i slutet av din aktuella faktureringsperiod, och Shopify admin kan visa ett framtida ikraftträdandedatum. Om du behöver hindra kunder från att lägga ordrar innan ändringen träder i kraft, kan du aktivera privat läge under tiden.
Mer information om att pausa din butik.