Zamknięcie sklepu na czas urlopu
Mimo że Shopify nie ma ustawienia urlopowego, istnieją dwa sposoby na tymczasowe zamknięcie sklepu dla ogółu odwiedzających, w zależności od tego, na jak długo planujesz wstrzymać sprzedaż.
Na tej stronie
Rozwiązanie krótkoterminowe: Aktywuj tryb prywatny
Aby tymczasowo uniemożliwić odwiedzającym dostęp do sklepu, aktywuj dla niego tryb prywatny. Tryb prywatny sprawia, że bez podania hasła klienci nie mogą wykonywać w Twoim sklepie następujących czynności:
- Uzyskać dostęp do witryny
- Przeglądać produkty
- Przeglądać strony
- Składać zamówienia
Gdy klient przejdzie do Twojej witryny, wyświetlana jest strona docelowa z opcją podania hasła i możliwym do dostosowania komunikatem wyjaśniającym, dlaczego sklep jest tymczasowo zamknięty.
Jeśli ograniczysz dostęp do swojego sklepu, opłaty za subskrypcję i wszelkie inne opłaty okresowe będą w dalszym ciągu naliczane zgodnie z planem.
Dowiedz się więcej o aktywacji trybu prywatnego.
Rozwiązanie długoterminowe: Pause and Build
Plan Pause and Build sprawia, że sklep pozostaje online i jest dostępny dla odwiedzających, ale dezaktywuje następujące kanały sprzedaży i funkcje związane z zakupami:
- Realizacja zakupu w sklepie online.
- Kanał Punkt sprzedaży.
- Rabaty.
- Odzyskiwanie przerwanej realizacji zakupu.
- Karty prezentowe.
- Publikowanie produktów w integracjach zewnętrznych, takich jak Facebook i Google.
Możesz uzyskać dostęp do panelu administracyjnego Shopify i edytować produkty lub sklep online, ale klienci nie mogą dokonywać żadnych zakupów.
Wybranie planu Pause and Build zmienia opłatę za subskrypcję na 9 USD miesięcznie. Jednakże, gdy zdecydujesz się wznowić działanie sklepu, musisz wybrać nowy plan, ponieważ stary plan nie będzie już ważny. Po wybraniu nowego planu rozpocznie się nowy cykl rozliczeniowy i zostanie naliczona pozostała kwota po zastosowaniu ewentualnych uznań na koncie. Dowiedz się więcej o aktualizacji planu.
Aplikacje firm zewnętrznych z opłatami okresowymi również pozostają aktywne, dlatego warto rozważyć odinstalowanie wszelkich aplikacji, których nie planujesz używać w czasie, gdy sklep jest wstrzymany.
Działanie sklepu możesz wstrzymać na stronie Plan w sekcji Ustawienia panelu administracyjnego Shopify.
Po zmianie na plan Pause and Build zmiana może zostać zaplanowana na koniec bieżącego cyklu rozliczeniowego, a panel administracyjny Shopify może wyświetlać przyszłą datę wejścia w życie. Jeśli musisz uniemożliwić klientom składanie zamówień przed wejściem zmiany w życie, w międzyczasie aktywuj tryb prywatny.
Dowiedz się więcej o wstrzymywaniu działania sklepu.