Sluiten voor vakanties

Hoewel Shopify geen vakantie-instelling heeft, zijn er twee manieren waarop je je winkel tijdelijk kunt sluiten voor het grote publiek, afhankelijk van hoe lang je verwacht de verkoop te pauzeren.

Kortetermijnoplossing: de privémodus activeren

Activeer de privémodus voor je webshop om bezoekers tijdelijk de toegang tot je winkel te ontzeggen. De privémodus houdt in dat klanten zonder wachtwoord de volgende acties in je winkel niet kunnen uitvoeren:

  • Toegang krijgen tot je site
  • Producten bekijken
  • Pagina's bekijken
  • Bestellingen voltooien

Wanneer een klant naar je site navigeert, wordt er een landingspagina met een wachtwoordoptie weergegeven, samen met een aanpasbaar bericht waarin wordt uitgelegd waarom de winkel tijdelijk is gesloten.

Wanneer je de toegang tot je winkel beperkt, lopen je abonnementskosten en eventuele andere terugkerende kosten gewoon door.

Meer informatie over het activeren van de privémodus.

Oplossing voor de lange termijn: Pause and Build

Het Pause and Build-abonnement houdt je winkel online en toegankelijk voor bezoekers, maar deactiveert de volgende verkoopkanalen en functies die met aankopen te maken hebben:

  • De checkout van de webshop.
  • Het Point of Sale-kanaal.
  • Kortingen.
  • Herstel van afgebroken checkouts.
  • Cadeaubonnen.
  • Het publiceren van je producten op integraties van derden, zoals Facebook en Google.

Je hebt toegang tot je Shopify-beheercentrum en kunt je producten of webshop bewerken, maar klanten kunnen geen aankopen doen.

Als je het Pause and Build-abonnement selecteert, wijzigen je abonnementskosten in 9 USD per maand. Wanneer je besluit de pauzering op te heffen, moet je echter een nieuw abonnement selecteren, omdat je oude abonnement niet meer geldig is. Wanneer je een nieuw abonnement selecteert, start er een nieuwe factureringscyclus en wordt het resterende bedrag in rekening gebracht nadat eventueel tegoed op je account is verrekend. Meer informatie over je abonnement bijwerken.

Apps van derden met terugkerende kosten blijven ook actief. Je kunt daarom overwegen apps te verwijderen die je niet wilt gebruiken zolang je winkel is gepauzeerd.

Je kunt je winkel pauzeren op de pagina Abonnement in de sectie Instellingen van je Shopify-beheercentrum.

Wanneer je overstapt op het Pause and Build-abonnement, wordt de wijziging mogelijk pas aan het einde van je huidige factureringscyclus van kracht en geeft het Shopify-beheercentrum mogelijk een toekomstige ingangsdatum weer. Als je wilt voorkomen dat klanten bestellingen plaatsen voordat de wijziging ingaat, kun je in de tussentijd de privémodus activeren.

Meer informatie over je winkel pauzeren.