Bezárás szabadság idejére

Bár a Shopify nem rendelkezik szabadságolási beállítással, kétféleképpen zárhatja be ideiglenesen az üzletét a nagyközönség előtt, attól függően, hogy várhatóan mennyi ideig szünetelteti az értékesítést.

Rövid távú megoldás: Privát mód aktiválása

Ha ideiglenesen meg szeretné akadályozni, hogy a látogatók hozzáférjenek az üzletéhez, aktiválja az online áruház privát módját. A privát mód azt jelenti, hogy jelszó hiányában a vásárlók nem hajthatják végre a következő műveleteket az üzletben:

  • Hozzáférni a webhelyéhez
  • Megtekinteni a termékeket
  • Megtekinteni az oldalakat
  • Teljesíteni a rendeléseket

Amikor egy vásárló a webhelyére navigál, egy jelszómegadási lehetőséget tartalmazó landoló oldal jelenik meg, egy személyre szabható üzenettel együtt, amely megmagyarázza, miért van ideiglenesen zárva az üzlet.

Az üzlethez való hozzáférés korlátozásakor az előfizetési díjakat és az egyéb ismétlődő díjakat a szokásos módon továbbra is felszámítjuk.

További információ a privát mód aktiválásáról.

Hosszú távú megoldás: Pause and Build

A Pause and Build csomaggal az üzlete online és elérhető marad a látogatók számára, de a csomag letiltja a következő értékesítési csatornákat és vásárlási funkciókat:

  • Az online áruház pénztára.
  • Az Értékesítési pont csatorna.
  • Kedvezmények.
  • Elhagyott pénztár visszaállítása.
  • Ajándékkártyák.
  • Termékek közzététele harmadik féltől származó integrációkon, például a Facebookon és a Google-on.

Hozzáférhet a Shopify adminisztrációs felületéhez, és szerkesztheti a termékeit vagy az online áruházát, de a vásárlók nem tudnak vásárolni.

A Pause and Build csomag kiválasztása havi 9 USD-ra módosítja az előfizetési díját. Azonban ha úgy dönt, hogy megszünteti a szüneteltetést, új csomagot kell választania, mivel a régi csomagja már nem érvényes. Új csomag választásakor új számlázási ciklus kezdődik, és a fiókjában lévő esetleges jóváírások beszámítása után a fennmaradó összeg is felszámításra kerül. További információ: updating your plan.

Az ismétlődő díjas, harmadik féltől származó alkalmazások szintén aktívak maradnak, ezért érdemes eltávolítania azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem tervez használni az üzlet szüneteltetése alatt.

Az üzletét a Shopify adminisztrációs felületén, a Beállítások szakaszban található Csomag oldalon szüneteltetheti.

Amikor átvált a Pause and Build csomagra, előfordulhat, hogy a módosítás csak a jelenlegi számlázási ciklus végén lép életbe, és a Shopify adminisztrációs felülete egy jövőbeli hatálybalépési dátumot jelenít meg. Ha meg szeretné akadályozni, hogy a vásárlók rendeléseket adjanak le a módosítás életbelépése előtt, akkor addig is aktiválja a privát módot.

További információ: pausing your store.