Hantera dina aktiva kassakonfigurationer och kassautkast

Du kan skapa flera versioner av dina sidor för kassa, tack, orderstatus och kundkonton och spara dem som utkast. Med utkast till konfigurationer kan du prova olika appar och varumärkeshantering innan du aktiverar dem. Du kan också anpassa, konfigurera och testa konfigurationsutkast före säsongsbaserad rea eller BFCM för att säkerställa att din kassa är redo för eventuella försäljningstoppar.

Butiker med Shopify Plus-planen kan ha upp till 99 konfigurationsutkast och butiker med planerna Basic, Grow och Advanced kan ha upp till 20 konfigurationsutkast.

Du kan visa, byta namn på, duplicera och publicera dina konfigurationer. Namnen på dina aktiva konfigurationer och utkast visas inte för kunderna.

Om du vill anpassa någon av dina konfigurationer, se Anpassa dina konfigurationer och Anpassa stilen i kassan.

Hantera dina aktiva konfigurationer

Du kan visa, byta namn på och duplicera dina aktiva konfigurationer. Du kan bara ha en aktiv konfiguration åt gången som har verklig kundtrafik. Du kan inte radera den aktiva konfigurationen.

Visa din aktiva konfiguration

Du kan se hur din aktiva konfiguration visas för dina kunder.

Steg:

  1. Från din Shopify admin går du till Inställningar > Kassa.

  2. I avsnittet Konfigurationer klickar du på Meny bredvid din aktiva konfiguration och klickar sedan på Visa.

Byt namn på din aktiva konfiguration

  1. Från din Shopify admin går du till Inställningar > Kassa.

  2. I avsnittet Konfigurationer klickar du på Meny bredvid din aktiva konfiguration och klickar sedan på Byt namn.

  3. Ange namnet på din konfiguration och klicka sedan på Spara.

Duplicera din aktiva konfiguration

När du duplicerar din aktiva konfiguration för kassa och konton skapas ett nytt konfigurationsutkast.

Om du redan har ett konfigurationsutkast och duplicerar din aktiva konfiguration, anges din duplicerade konfiguration som Nyss tillagd.

Steg:

  1. Från din Shopify admin går du till Inställningar > Kassa.

  2. I avsnittet Konfigurationer klickar du på Menu bredvid din aktiva konfiguration och sedan på Duplicera.

Hantera dina utkast till konfigurationer

Du kan publicera, förhandsgranska, byta namn på, duplicera och ta bort dina utkast till konfigurationer.

Publicera dina utkast till konfigurationer

När du publicerar dina utkast till konfigurationer ersätter du din nuvarande aktiva konfiguration. Din aktiva konfiguration blir då ett konfigurationsutkast.

Steg:

  1. Från din Shopify admin går du till Inställningar > Kassa.

  2. I avsnittet Utkast klickar du på Publicera bredvid det konfigurationsutkast som du vill publicera.

  3. Klicka på Publicera.

Förhandsgranska ditt konfigurationsutkast

Du kan förhandsgranska hur ditt kassautkast visas för dina kunder.

Steg:

  1. Från din Shopify admin går du till Inställningar > Kassa.

  2. I avsnittet Utkast klickar du på Menu bredvid det konfigurationsutkast som du vill förhandsgranska och sedan på Förhandsgranska.

Byt namn på ditt konfigurationsutkast

  1. Från din Shopify admin går du till Inställningar > Kassa.

  2. I avsnittet Utkast klickar du på Menu bredvid det konfigurationsutkast som du vill byta namn på.

  3. Ange det nya namnet på din konfiguration och klicka sedan på Spara.

Duplicera ditt konfigurationsutkast

När du duplicerar ditt konfigurationsutkast anges din nyaste duplicerade konfiguration som Nyss tillagd.

Steg:

  1. Från din Shopify admin går du till Inställningar > Kassa.

  2. I avsnittet Utkast klickar du på Menu bredvid de konfigurationsutkast som du vill duplicera och sedan på Duplicera.

Ta bort ditt konfigurationsutkast

  1. Från din Shopify admin går du till Inställningar > Kassa.

  2. I avsnittet Utkast klickar du på Menu bredvid de konfigurationsutkast som du vill radera och sedan på Radera.

  3. Klicka på Radera.

Genomföra en rollout av ett konfigurationsutkast

En rollout är en schemalagd uppsättning ändringar som kan inkludera publicering av ett utkast för kassakonfiguration. Du kan tillämpa ändringarna omedelbart eller schemalägga dem för en specifik tid, och välja om du vill återställa dem eller tillämpa dem permanent när en rollout avslutas. Under en rollout visas ditt konfigurationsutkast för en del av dina besökare i stället för din aktiva konfiguration. Andelen besökare beror på vilken typ av rollout du använder.

Innan du börjar bör du läsa igenom krav och överväganden för att använda rollouts, inklusive tillgänglighet för abonnemang och de behörigheter som din personal behöver.

Lägg till ett konfigurationsutkast i en befintlig rollout

Du kan lägga till ett konfigurationsutkast i en befintlig rollout. När ditt utkast har lagts till i en rollout visas det i ett nytt avsnitt för Rollouts.

Steg:

  1. Från din Shopify admin går du till Inställningar > Kassa.

  2. I avsnittet Utkast klickar du på Caret Down bredvid det konfigurationsutkast som du vill lägga till i en befintlig rollout.

  3. I menyn Lägg till i rollout klickar du på den rollout som du vill lägga till konfigurationen i.

  4. Valfritt: Gör eventuella ändringar i din uppdaterade rollout i dialogrutan Redigera rollout.

  5. Klicka på Spara.

Ta bort ett konfigurationsutkast från en rollout

Du kan ta bort ett utkast för kassakonfiguration från en rollout. När ett konfigurationsutkast tas bort från en rollout visas det i avsnittet Utkast igen.

Steg:

  1. Från din Shopify admin går du till Inställningar > Kassa.

  2. I avsnittet Rollouts klickar du på namnet på den rollout som finns ovanför det konfigurationsutkast som du vill ta bort.

  3. I dialogrutan Redigera rollout går du till avsnittet Ändringar i denna rollout och klickar sedan på Delete bredvid konfigurationsutkastet för att ta bort det.

  4. Klicka på Spara.