Upravljanje uporabnikov

Upravičeni uporabniki lahko upravljajo uporabnike v nastavitvah možnosti Organizacija na nadzorni plošči Partner Dashboard.

Zahteve glede dovoljenj za upravljanje uporabnikov in osebja

Vloge za partnerske organizacije lahko upravljajo naslednji uporabniki:

Poleg tega lahko naslednji uporabniki upravljajo vloge za dodeljene trgovine v partnerski organizaciji:

Dodelitev vloge uporabniku

Uporabniku lahko dodelite eno ali več vlog. Če ima uporabnik dodeljenih več vlog, so mu podeljena skupna dovoljenja iz vseh njegovih dodeljenih vlog.

Koraki:

  1. Na svoji nadzorni plošči za partnerje pojdite v razdelek Organizacija.

  2. Na seznamu Uporabniki izberite uporabnika, ki mu želite dodeliti vlogo.

  3. V razdelku Vloge kliknite Dodeli.

  4. V razdelku Vloge in skupine kliknite Horizontal menu > Uredi dostop do trgovine in nato izberite trgovine, do katerih želite uporabniku omogočiti dostop.

  5. Kliknite Shrani.

Množična dodelitev vloge uporabnikom

Vloge lahko uporabnikom dodelite množično.

Koraki:

  1. Na svoji nadzorni plošči za partnerje pojdite v razdelek Organizacija.

  2. Na seznamu Uporabniki označite potrditvena polja za osebje, ki mu želite dodeliti vlogo.

  3. Kliknite Dodeli vlogo.

  4. V spustnem meniju izberite vlogo in kliknite Nadaljuj.

  5. Izberite trgovine, do katerih želite uporabniku omogočiti dostop.

  6. Kliknite Končano.

Odstranitev vloge uporabniku

Uporabniku lahko odstranite vlogo. Odstranitev vloge odstrani vsa s to vlogo povezana dovoljenja.

Koraki:

  1. Na svoji nadzorni plošči za partnerje pojdite v razdelek Organizacija.

  2. Na seznamu Uporabniki izberite uporabnika, ki mu želite odstraniti vlogo.

  3. V razdelku Vloge in skupine kliknite Horizontal menu > Odstrani vlogo za vlogo, ki jo želite odstraniti.

  4. Kliknite Shrani.

Urejanje dostopa do trgovine za uporabnika

Ko uporabniku dodelite vlogo v trgovini, lahko uredite, do katerih trgovin ima dostop. To je uporabno, ko morate uporabniku omogočiti dostop do dodatnih trgovin ali mu odstraniti dostop do določenih trgovin.

Koraki:

  1. Na svoji nadzorni plošči za partnerje pojdite v razdelek Organizacija.

  2. Na seznamu Uporabniki izberite uporabnika, katerega dostop do trgovine želite urediti.

  3. V razdelku Vloge in skupine kliknite Horizontal menu > Uredi dostop do trgovine.

  4. Izberite ali počistite izbiro trgovin, do katerih želite uporabniku omogočiti dostop.

  5. Kliknite Končano.

Deaktivacija ali ponovna aktivacija uporabnika

Uporabnika lahko deaktivirate in mu tako preprečite nadaljnje prijave v trgovino. Iz varnostnih razlogov deaktivirajte vse neuporabljene prijave uporabnikov.

Koraki:

  1. Na svoji nadzorni plošči za partnerje pojdite v razdelek Organizacija.

  2. Kliknite ime uporabnika.

  3. Kliknite Začasno prekini dostop.

  4. Kliknite Začasno prekini.

Uporabnika lahko kadar koli ponovno aktivirate tako, da kliknete Ponovno aktiviraj.

Odstranitev uporabnika iz organizacije

Če si eden ali več uporabnikov deli račun, ki ga želite izbrisati, najprej ustvarite ločenega uporabnika za svojega aktivnega uporabnika.

Koraki:

  1. Na svoji nadzorni plošči za partnerje pojdite v razdelek Organizacija.

  2. Kliknite ime uporabnika.

  3. Če želite uporabnika trajno odstraniti iz trgovine, kliknite Odstrani ime uporabnika.

  4. Za potrditev kliknite Odstrani.

Uporabnik je trajno odstranjen iz vaše partnerske organizacije in ni več na voljo v nastavitvah Organizacije. Tega dejanja ni mogoče razveljaviti.