Zarządzanie aktywnymi i roboczymi konfiguracjami realizacji zakupu
Możesz utworzyć wiele wersji stron realizacji zakupu, podziękowań, statusu zamówienia i kont klientów, a następnie zapisać je jako wersje robocze. Konfiguracje robocze pozwalają wypróbować różne aplikacje i opcje brandingu, zanim staną się aktywne. Możesz także dostosowywać, konfigurować i testować konfiguracje robocze przed sezonowymi wyprzedażami lub okresem Black Friday i Cyber Monday, aby upewnić się, że realizacja zakupu jest gotowa na okresy szczytowe.
Sklepy korzystające z planu Shopify Plus mogą mieć do 99 konfiguracji roboczych, a sklepy korzystające z planów Basic, Grow i Advanced mogą mieć do 20 konfiguracji roboczych.
Możesz przeglądać, zmieniać nazwę, duplikować i publikować swoje konfiguracje. Nazwy aktywnych i roboczych konfiguracji nie są wyświetlane klientom.
Jeśli chcesz dostosować którąkolwiek z konfiguracji, zapoznaj się z sekcjami Dostosowywanie konfiguracji oraz Dostosowywanie stylu realizacji zakupu.
Na tej stronie
Zarządzanie aktywnymi konfiguracjami
Możesz wyświetlać, zmieniać nazwę i duplikować aktywne konfiguracje. Jednocześnie możesz mieć tylko 1 aktywną konfigurację generującą rzeczywisty ruch klientów. Nie można usunąć aktywnej konfiguracji.
Wyświetl aktywną konfigurację
Możesz zobaczyć, jak Twoja aktywna konfiguracja wyświetla się klientom.
Kroki:
W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Ustawienia > Realizacja zakupu.
W sekcji Konfiguracje kliknij
obok swojej aktywnej konfiguracji, a następnie kliknij Wyświetl.
Zmień nazwę aktywnej konfiguracji
W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Ustawienia > Realizacja zakupu.
W sekcji Konfiguracje kliknij
obok swojej aktywnej konfiguracji, a następnie kliknij Zmień nazwę.
Wprowadź nazwę konfiguracji, a następnie kliknij Zapisz.
Zduplikuj aktywną konfigurację
Kiedy zduplikujesz aktywną konfigurację realizacji zakupu i kont, tworzona jest nowa konfiguracja robocza.
Jeśli masz już konfigurację w wersji roboczej i zduplikujesz aktywną konfigurację, zduplikowana konfiguracja zostanie oznaczona jako Właśnie dodano.
Kroki:
W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Ustawienia > Realizacja zakupu.
W sekcji Konfiguracje kliknij
obok aktywnej konfiguracji, a następnie kliknij Duplikuj.
Zarządzanie konfiguracjami roboczymi
Możesz publikować, wyświetlać podgląd, zmieniać nazwę, duplikować i usuwać swoje konfiguracje robocze.
Opublikuj konfiguracje robocze
Gdy publikujesz konfiguracje robocze, zastępujesz bieżącą aktywną konfigurację. Aktywna konfiguracja staje się konfiguracją roboczą.
Kroki:
W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Ustawienia > Realizacja zakupu.
W sekcji Wersje robocze kliknij Opublikuj obok konfiguracji w wersji roboczej, którą chcesz opublikować.
Kliknij Opublikuj.
Wyświetl podgląd konfiguracji roboczej
Możesz zobaczyć podgląd tego, jak robocza realizacja zakupu wyświetla się klientom.
Kroki:
W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Ustawienia > Realizacja zakupu.
W sekcji Wersje robocze kliknij
obok konfiguracji w wersji roboczej, której podgląd chcesz wyświetlić, a następnie kliknij Podgląd.
Zmień nazwę konfiguracji roboczej
W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Ustawienia > Realizacja zakupu.
W sekcji Wersje robocze kliknij
obok konfiguracji w wersji roboczej, której nazwę chcesz zmienić.
Wprowadź nową nazwę konfiguracji, a następnie kliknij Zapisz.
Zduplikuj konfigurację roboczą
Gdy zduplikujesz konfigurację w wersji roboczej, najnowsza zduplikowana konfiguracja zostanie oznaczona jako Właśnie dodano.
Kroki:
W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Ustawienia > Realizacja zakupu.
W sekcji Wersje robocze kliknij
obok konfiguracji w wersji roboczej, które chcesz zduplikować, a następnie kliknij Duplikuj.
Usuń konfigurację roboczą
W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Ustawienia > Realizacja zakupu.
W sekcji Wersje robocze kliknij
obok konfiguracji w wersji roboczej, które chcesz usunąć, a następnie kliknij Usuń.
Kliknij Usuń.
Wdrażanie konfiguracji w wersji roboczej
Wdrażanie to zaplanowany zestaw zmian, który może obejmować opublikowanie konfiguracji realizacji zakupu w wersji roboczej. Możesz zastosować zmiany od razu lub zaplanować je na określony czas, a także zdecydować, czy chcesz je wycofać, czy zastosować na stałe po zakończeniu wdrażania. W trakcie wdrażania konfiguracja w wersji roboczej jest wyświetlana części odwiedzających zamiast aktywnej konfiguracji. Odsetek odwiedzających zależy od używanego typu wdrażania.
Zanim zaczniesz, zapoznaj się z wymaganiami i uwagami dotyczącymi wdrażania, w tym z dostępnością w planie i uprawnieniami, których potrzebują pracownicy.
Dodaj konfigurację w wersji roboczej do istniejącego wdrażania
Możesz dodać konfigurację w wersji roboczej do istniejącego wdrażania. Gdy wersja robocza zostanie dodana do wdrażania, będzie wyświetlana w nowej sekcji Rollouts.
Kroki:
W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Ustawienia > Realizacja zakupu.
W sekcji Wersje robocze kliknij
obok konfiguracji w wersji roboczej, którą chcesz dodać do istniejącego wdrażania.
W menu Dodaj do wdrażania kliknij wdrażanie, do którego chcesz dodać konfigurację.
Opcjonalnie: W oknie dialogowym Edytuj wdrażanie wprowadź ewentualne zmiany w zaktualizowanym wdrażaniu.
Kliknij Zapisz.
Usuń konfigurację w wersji roboczej z wdrażania
Możesz usunąć konfigurację realizacji zakupu w wersji roboczej z wdrażania. Gdy konfiguracja w wersji roboczej zostanie usunięta z wdrażania, będzie ponownie wyświetlana w sekcji Wersje robocze.
Kroki:
W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Ustawienia > Realizacja zakupu.
W sekcji Rollouts kliknij nazwę wdrażania nad konfiguracją w wersji roboczej, którą chcesz usunąć.
W oknie dialogowym Edytuj wdrażanie przejdź do sekcji Zmiany w tym wdrażaniu, a następnie kliknij
obok konfiguracji w wersji roboczej, aby ją usunąć.
Kliknij Zapisz.