Het Shopify Collective-verkoopkanaal verwijderen

Als je je producten niet meer via retailers op Shopify Collective wilt verkopen, kun je het verkoopkanaal verwijderen. Als je de verkoop alleen tijdelijk wilt stopzetten, kun je je prijslijsten deactiveren. Om te voorkomen dat retailers je producten kunnen vinden, kun je je zichtbaarheid voor retailers deactiveren.

Als je een technisch probleem hebt met het Shopify Collective-verkoopkanaal, neem dan contact op met Shopify Support.

Wanneer je Shopify Collective verwijdert, heeft dit de volgende gevolgen:

  • Al je relaties met retailers worden onmiddellijk verbroken.
  • Je ontvangt geen nieuwe Collective-bestellingen meer.
  • Openstaande bestellingen worden geannuleerd en je retailers worden terugbetaald.
  • Eventuele openstaande retouren die door klanten zijn aangevraagd, moeten handmatig door de retailer worden afgehandeld.

Het Shopify Collective-verkoopkanaal wordt automatisch verwijderd wanneer je Shopify Network Intelligence uitschakelt.

Als een retailer met wie je samenwerkt de Shopify Collective-app verwijdert, word je hiervan per e-mail op de hoogte gesteld.

Het Shopify Collective-verkoopkanaal verwijderen

Je kunt het Shopify Collective-verkoopkanaal op elk moment uit het Shopify-beheercentrum verwijderen.

Stappen:

  1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Verkoopkanalen > Collective: Supplier.

  2. Klik op > Verwijderen.

  3. Selecteer eventuele opties in de vervolgkeuzelijst Reden voor verwijdering

  4. Optioneel: als je feedback wilt delen over het verwijderen van het verkoopkanaal, kun je tekst invoeren in het vak Feedback delen.

  5. Klik op Verwijderen.