Je actieve en concept-checkout-configuraties beheren
Je kunt meerdere versies van je checkout-, bedank-, bestelstatus- en klantaccountpagina's aanmaken en deze als concept opslaan. Met conceptconfiguraties kun je verschillende apps en branding uitproberen voordat je ze actief maakt. Je kunt ook voorafgaand aan een seizoensgebonden uitverkoop of BFCM conceptconfiguraties aanpassen, instellen en testen om er zeker van te zijn dat je checkout klaar is voor eventuele piekperioden.
Winkels met het Shopify Plus-abonnement kunnen tot 99 conceptconfiguraties hebben en winkels met een Basic-, Grow- of Advanced-abonnement kunnen tot 20 conceptconfiguraties hebben.
Je kunt je configuraties bekijken, een andere naam geven, dupliceren en publiceren. De namen van de actieve en conceptconfiguratie worden niet aan je klanten getoond.
Raadpleeg Je configuraties aanpassen en De stijl van je checkout aanpassen als je je configuraties wilt aanpassen.
Op deze pagina
Je actieve configuraties beheren
Je kunt je actieve configuraties bekijken, de naam ervan wijzigen en ze dupliceren. Je kunt maar 1 actieve configuratie tegelijk hebben met echt klantverkeer. Je kunt de actieve configuratie niet verwijderen.
Je actieve configuratie bekijken
Je kunt bekijken hoe je actieve configuratie aan je klanten wordt getoond.
Stappen:
Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
Klik in de sectie Configuraties op
naast je actieve configuratie en klik vervolgens op Bekijken.
De naam van je actieve configuratie wijzigen
Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
Klik in de sectie Configuraties op
naast je actieve configuratie en klik vervolgens op Naam wijzigen.
Voer de naam van je configuratie in en klik vervolgens op Opslaan.
Je actieve configuratie dupliceren
Wanneer je je actieve configuratie voor de checkout en accounts dupliceert, wordt er een nieuwe conceptconfiguratie aangemaakt.
Als je al een conceptconfiguratie hebt en je je actieve configuratie dupliceert, wordt de gedupliceerde configuratie aangeduid als Zojuist toegevoegd.
Stappen:
Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
Klik in het gedeelte Configuraties op
naast je actieve configuratie en klik vervolgens op Dupliceren.
Je conceptconfiguraties beheren
Je kunt je conceptconfiguraties publiceren, er een voorbeeld van bekijken, een andere naam geven, dupliceren en verwijderen.
Je conceptconfiguraties publiceren
Wanneer je je conceptconfiguraties publiceert, vervang je de huidige actieve configuratie. Je actieve configuratie wordt dan een conceptconfiguratie.
Stappen:
Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
Klik in het gedeelte Concepten op Publiceren naast de conceptconfiguratie die je wilt publiceren.
Klik op Publiceren.
Een voorbeeld van je conceptconfiguratie bekijken
Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe de concept-checkout aan je klanten wordt getoond.
Stappen:
Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
Klik in het gedeelte Concepten op
naast de conceptconfiguratie waarvan je een voorbeeld wilt bekijken en klik vervolgens op Voorbeeld bekijken.
De naam van je conceptconfiguratie wijzigen
Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
Klik in het gedeelte Concepten op
naast de conceptconfiguratie waarvan je de naam wilt wijzigen.
Voer de nieuwe naam van je configuratie in en klik vervolgens op Opslaan.
Je conceptconfiguratie dupliceren
Wanneer je een conceptconfiguratie dupliceert, wordt je nieuwste gedupliceerde configuratie aangeduid als Zojuist toegevoegd.
Stappen:
Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
Klik in het gedeelte Concepten op
naast de conceptconfiguraties die je wilt dupliceren en klik vervolgens op Dupliceren.
Je conceptconfiguratie verwijderen
Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
Klik in het gedeelte Concepten op
naast de conceptconfiguraties die je wilt verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.
Klik op Verwijderen.
Een conceptconfiguratie uitrollen
Een uitrol is een geplande set wijzigingen die het publiceren van een conceptconfiguratie voor de checkout kan omvatten. Je kunt de wijzigingen onmiddellijk toepassen of plannen voor een bepaald tijdstip en kiezen of je ze wilt terugdraaien of permanent wilt toepassen wanneer de uitrol eindigt. Tijdens een uitrol wordt je conceptconfiguratie aan een deel van je bezoekers getoond in plaats van je actieve configuratie. Het deel van de bezoekers hangt af van het type uitrol dat je gebruikt.
Bekijk voordat je begint de vereisten en overwegingen voor het gebruik van uitrollen, inclusief abonnementbeschikbaarheid en de toestemmingen die je medewerkers nodig hebben.
Een conceptconfiguratie toevoegen aan een bestaande uitrol
Je kunt een conceptconfiguratie toevoegen aan een bestaande uitrol. Wanneer je concept is toegevoegd aan een uitrol, wordt dit weergegeven in een nieuw gedeelte Rollouts.
Stappen:
Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
Klik in het gedeelte Concepten op
naast de conceptconfiguratie die je aan een bestaande uitrol wilt toevoegen.
Klik in het menu Toevoegen aan uitrol op de uitrol waaraan je de configuratie wilt toevoegen.
Optioneel: Breng in het dialoogvenster Uitrol bewerken wijzigingen aan in de bijgewerkte uitrol.
Klik op Opslaan.
Een conceptconfiguratie verwijderen uit een uitrol
Je kunt een concept-checkoutconfiguratie verwijderen uit een uitrol. Wanneer een conceptconfiguratie uit een uitrol wordt verwijderd, wordt deze weer weergegeven in het gedeelte Concepten.
Stappen:
Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Checkout.
Klik in het gedeelte Rollouts op de naam van de uitrol boven de conceptconfiguratie die je wilt verwijderen.
Ga in het dialoogvenster Uitrol bewerken naar het gedeelte Wijzigingen in deze uitrol en klik vervolgens op
naast de conceptconfiguratie om deze te verwijderen.
Klik op Opslaan.