A Shopify-üzlet előkészítése a bevezetésre

Mielőtt bevezeti üzletét, adjon le néhány próbarendelést a fizetési folyamat működésének ellenőrzéséhez. Amikor készen áll, bevezetheti üzletét, amivel a hozzáférést privátról nyilvánosra módosítja.

Próbarendelés leadása

Egy próbarentelés leadásával megbizonyosodhat arról, hogy az üzlete alábbi részeinek beállításai megfelelően működnek:

A próbarentelésekre nem vonatkoznak díjak. Adjon le legalább egy próbarentelést az üzlet beállítása során, vagy amikor módosítja a fizetési beállításokat.

Tranzakció tesztelése a Shopify Payments teszt módjával

A Shopify Payments teszt módját bármikor bekapcsolhatja a Shopify adminisztrációs felületén. Teszt módban szimulálhat sikeres tranzakciókat és sikertelen tranzakciókat a különböző tranzakciós folyamatok előnézetének megtekintéséhez. A próbarentelések leadása után ne felejtse el kikapcsolni a teszt módot, hogy valódi fizetéseket fogadhasson a vásárlóktól. További információ a teszt módról.

Lépések:

Asztali gép
  1. A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a Beállítások > Fizetések menüpontba.

  2. A Shopify Payments szakaszban kattintson a Szerkesztés gombra.

  3. Jelölje be a Teszt mód használata lehetőséget.

  4. Kattintson a Mentés gombra.

Mobil
  1. A Shopify alkalmazásban koppintson a Menu ikonra, majd a Settings Beállítások lehetőségre.

  2. Az Üzlet beállításai szakaszban koppintson a Fizetések elemre.

  3. A Shopify Payments szakaszban koppintson a Szerkesztés elemre.

  4. Jelölje be a Teszt mód használata lehetőséget.

  5. Koppintson a Mentés vagy a elemre.

Tranzakció tesztelése más fizetési szolgáltatókkal

Ha nem a Shopify Payments szolgáltatást használja, ellenőrizheti, hogy a fizetési szolgáltatója kínál-e megoldásokat a tranzakciók tesztelésére. Ha a fizetési szolgáltató nem rendelkezik a tranzakciók tesztelésére szolgáló lehetőséggel, akkor a következő módokon adhat le próbarendelést:

Az üzlet előnézete

A jelszó eltávolítása előtt megtekintheti a kirakat előnézetét. A Shopify adminisztrációs felületének Értékesítési csatornák szakaszában kattintson az Online Üzlet lehetőségre. Ezután kattintson az Üzlet előnézete gombra. További információ a témaelőnézetben való navigálásról.

Az előnézet új fülön nyílik meg, és úgy jeleníti meg az üzletet, ahogyan az egy vásárló számára megjelenne. A Shopify adminisztrációs felületére való visszatéréshez térjen vissza az előző fülre, vagy kattintson a képernyő alján található Navigálás az adminisztrációs felületre gombra.

Üzlet bevezetése

Az ingyenes próbaidőszak alatt az online áruház automatikusan privát módban van. Privát módban a webhely oldalai nem hozzáférhetők, és helyettük egy jelszómegadási lehetőséget kínáló, személyre szabható landoló oldal jelenik meg. A vásárlóknak az üzlet felkeresésekor történő tájékoztatásához létrehozhat egy jelszót, és egyéni üzenetet adhat meg.

Az üzlet bevezetése előtt végre kell hajtania a következő kötelező lépéseket:

  • Válasszon egy előfizetési csomagot. Ha az ingyenes próbaidőszak alatt választ csomagot, az ingyenes próbaidőszak lejártáig nem számítunk fel előfizetési díjat.
  • Adja meg az üzlet címét a Beállítások > Általános oldal Vállalkozás adatai szakaszában.
  • Állítson be egy fizetési módot, és győződjön meg arról, hogy a teszt mód inaktiválva van.

Ha készen áll az online áruház bevezetésére, azt a Shopify adminisztrációs felületének alábbi területeiről teheti meg:

Lépések:

Üzlet bevezetése a bevezetés gombbal
  1. A bevezetés gombot az alábbi helyek bármelyikéről elérheti: a Shopify adminisztrációs felületének Kezdőlapja, az Online Üzlet oldal vagy a témaszerkesztő.
  2. Kattintson az Üzlet bevezetése gombra.
Az üzlet bevezetése az Online Üzlet hozzáférési menüjének használatával
  1. A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a Webáruház menüpontba.

  2. Kattintson a Privát ikon Privát gombra.

  3. Válassza a Nézet ikon Nyilvános lehetőséget.

  4. Kattintson az Üzlet bevezetése gombra.

Üzlet bevezetése az Online Üzlet > Preferenciák menüpontból
  1. A Shopify adminisztrációs felületén lépjen az Online áruház > Preferenciák menüpontra.

  2. Az Üzlethez való hozzáférés szakaszban inaktiválja a Privát mód beállítást.

  3. Kattintson a Mentés gombra.