Az aktív és a tervezet pénztár-konfigurációk kezelése
Több verziót is létrehozhat a pénztár oldalából, a köszönőoldalból, a rendelési állapot oldalából, valamint a vásárlói fiókok oldalából, majd ezeket tervezetként elmentheti. A tervezet konfigurációk lehetővé teszik a különböző alkalmazások és a márkaépítés tesztelését, mielőtt aktívvá tenné őket. Továbbá a szezonális leárazások vagy a BFCM (fekete péntek, kiberhétfő) előtt testreszabhatja, beállíthatja és tesztelheti a tervezet konfigurációkat, hogy a pénztár biztosan készen álljon a csúcsidőszakokra.
A Shopify Plus csomaggal rendelkező üzletek legfeljebb 99, míg a Basic, Grow és Advanced csomagot használó üzletek legfeljebb 20 tervezet konfigurációval rendelkezhetnek.
A konfigurációkat megtekintheti, átnevezheti, duplikálhatja és közzéteheti. Az aktív és a tervezet konfigurációk neve nem jelenik meg a vásárlók számára.
Ha testre szeretné szabni bármelyik konfigurációját, tekintse meg a Konfigurációk testreszabása és A pénztár stílusának testreszabása című részt.
Ezen az oldalon
Az aktív konfigurációk kezelése
Megtekintheti, átnevezheti és duplikálhatja az aktív konfigurációkat. Egyszerre csak egy olyan aktív konfigurációval rendelkezhet, amelynek valós vásárlói forgalma van. Az aktív konfiguráció nem törölhető.
Az aktív konfiguráció megtekintése
Megtekintheti, hogyan jelenik meg az aktív konfiguráció a vásárlók számára.
Lépések:
A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a „Beállítások” > „Pénztár” menüpontba.
A „Konfigurációk” szakaszban kattintson az aktív konfiguráció melletti
ikonra, majd a „Megtekintés” gombra.
Az aktív konfiguráció átnevezése
A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a „Beállítások” > „Pénztár” menüpontba.
A „Konfigurációk” szakaszban kattintson az aktív konfiguráció melletti
ikonra, majd az „Átnevezés” gombra.
Adja meg a konfiguráció nevét, majd kattintson a „Mentés” gombra.
Az aktív konfiguráció duplikálása
Az aktív pénztár- és fiókkonfiguráció duplikálásakor egy új tervezet konfiguráció jön létre.
Ha már rendelkezik tervezetkonfigurációval, és duplikálja az aktív konfigurációját, akkor a duplikált konfiguráció Épp most hozzáadva jelzéssel jelenik meg.
Lépések:
A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a „Beállítások” > „Pénztár” menüpontba.
A Konfigurációk szakaszban kattintson az aktív konfiguráció melletti
ikonra, majd válassza a Duplikálás lehetőséget.
A tervezet konfigurációk kezelése
A tervezet konfigurációkat közzéteheti, megtekintheti az előnézetüket, valamint átnevezheti, duplikálhatja és törölheti őket.
A tervezet konfigurációk közzététele
A tervezet konfigurációk közzétételével lecseréli a jelenlegi aktív konfigurációt. A korábbi aktív konfigurációból tervezet konfiguráció lesz.
Lépések:
A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a „Beállítások” > „Pénztár” menüpontba.
A Tervezetek szakaszban kattintson a közzétenni kívánt tervezetkonfiguráció melletti Közzététel gombra.
Kattintson a „Közzététel” gombra.
A tervezet konfiguráció előnézetének megtekintése
Megtekintheti az előnézetben, hogyan jelenik meg a tervezetként elmentett pénztár a vásárlók számára.
Lépések:
A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a „Beállítások” > „Pénztár” menüpontba.
A Tervezetek szakaszban kattintson az előnézetben megtekinteni kívánt tervezetkonfiguráció melletti
ikonra, majd az Előnézet lehetőségre.
A tervezet konfiguráció átnevezése
A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a „Beállítások” > „Pénztár” menüpontba.
A Tervezetek szakaszban kattintson az átnevezni kívánt tervezetkonfiguráció melletti
ikonra.
Adja meg a konfiguráció új nevét, majd kattintson a „Mentés” gombra.
A tervezet konfiguráció duplikálása
Amikor duplikálja a tervezetkonfigurációját, a legújabb duplikált konfiguráció Épp most hozzáadva jelzéssel jelenik meg.
Lépések:
A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a „Beállítások” > „Pénztár” menüpontba.
A Tervezetek szakaszban kattintson a duplikálni kívánt tervezetkonfigurációk melletti
ikonra, majd a Duplikálás lehetőségre.
A tervezet konfiguráció törlése
A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a „Beállítások” > „Pénztár” menüpontba.
A Tervezetek szakaszban kattintson a törölni kívánt tervezetkonfigurációk melletti
ikonra, majd a Törlés lehetőségre.
Kattintson a Törlés gombra.
Tervezetkonfiguráció bevezetése
A bevezetés olyan ütemezett módosítások halmaza, amely magában foglalhatja egy pénztári tervezetkonfiguráció közzétételét is. A módosításokat azonnal alkalmazhatja, vagy egy adott időpontra ütemezheti, és kiválaszthatja, hogy a bevezetés befejezésekor véglegesen alkalmazza vagy visszavonja őket. A bevezetés során az aktív konfiguráció helyett a tervezetkonfiguráció jelenik meg a látogatók egy részének. A látogatók aránya a használt bevezetés típusától függ.
Mielőtt elkezdené, tekintse át a bevezetések használatára vonatkozó követelményeket és szempontokat, beleértve a csomagok elérhetőségét, valamint a személyzet számára szükséges jogosultságokat.
Tervezetkonfiguráció hozzáadása meglévő bevezetéshez
Hozzáadhat egy tervezetkonfigurációt egy meglévő bevezetéshez. Amikor a tervezetet hozzáadja egy bevezetéshez, az egy új Rollouts szakaszban fog megjelenni.
Lépések:
A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a „Beállítások” > „Pénztár” menüpontba.
A Tervezetek szakaszban kattintson a meglévő bevezetéshez hozzáadni kívánt tervezetkonfiguráció melletti
ikonra.
A Hozzáadás bevezetéshez menüben kattintson arra a bevezetésre, amelyhez hozzá szeretné adni a konfigurációt.
Opcionális: A Bevezetés szerkesztése párbeszédpanelen hajtsa végre a kívánt módosításokat a frissített bevezetésen.
Kattintson a Mentés gombra.
Tervezetkonfiguráció eltávolítása egy bevezetésből
A pénztári tervezetkonfiguráció eltávolítható egy bevezetésből. Ha egy tervezetkonfigurációt eltávolítanak egy bevezetésből, az ismét a Tervezetek szakaszban jelenik meg.
Lépések:
A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a „Beállítások” > „Pénztár” menüpontba.
A Rollouts szakaszban kattintson a bevezetés nevére az eltávolítani kívánt tervezetkonfiguráció felett.
A Bevezetés szerkesztése párbeszédpanelen lépjen a Módosítások ebben a bevezetésben szakaszra, majd az eltávolításhoz kattintson a tervezetkonfiguráció melletti
ikonra.
Kattintson a Mentés gombra.