Εξουσιοδότηση πρόσβασης εργαλείου ΤΝ στο κατάστημά σας
Η σύνδεση ενός τρίτου εργαλείου ΤΝ στο κατάστημά σας σημαίνει ότι εξουσιοδοτείτε το εργαλείο να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του καταστήματός σας και να εκτελεί ενέργειες εκ μέρους σας. Εσείς ελέγχετε σε ποιο κατάστημα συνδέεται ένα εργαλείο, σε πόσα δεδομένα έχει πρόσβαση και πότε λήγει αυτή η πρόσβαση.
Οι ενοποιήσεις του Shopify για τα εργαλεία ΤΝ δεν είναι διαθέσιμες στο Shopify App Store. Εγκαθιστάτε καθεμία απευθείας από το εργαλείο ΤΝ. Χρησιμοποιήστε την επίσημη ενοποίηση του Shopify για κάθε εργαλείο ΤΝ και μην δημιουργείτε διακριτικό πρόσβασης API ούτε να δημιουργείτε τη δική σας ενοποίηση για να συνδέσετε ένα εργαλείο ΤΝ στο κατάστημά σας. Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από αυτές τις ενοποιήσεις, συμφωνείτε με τους Όρους Shopify API.
Σε αυτήν τη σελίδα
Πρόσβαση σε δεδομένα και άδειες χρήστη
Εσείς ελέγχετε το επίπεδο πρόσβασης σε δεδομένα για κάθε εξουσιοδοτημένο χρήστη ή μέλος του προσωπικού στον Διαχειριστή Shopify. Ένα εργαλείο ΤΝ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα ή να πραγματοποιήσει αλλαγές στο κατάστημά σας, μόνο στο πλαίσιο του επιπέδου πρόσβασης σε δεδομένα που έχετε παραχωρήσει στον χρήστη.
Ελέγχετε το επίπεδο πρόσβασης που έχει το εργαλείο με δύο τρόπους:
- Πρόσβαση σε δεδομένα: Εσείς αποφασίζετε τι πρόσβαση θα έχει το εργαλείο ΤΝ. Όταν εγκαθιστάτε την ενοποίηση ή αναβαθμίζετε την πρόσβασή της, σας ζητείται να την εγκρίνετε. Ορισμένες προσβάσεις είναι μόνο για ανάγνωση, γεγονός που επιτρέπει στο εργαλείο να προβάλλει δεδομένα αλλά όχι να τα αλλάζει. Άλλες προσβάσεις περιλαμβάνουν πρόσβαση εγγραφής, γεγονός που επιτρέπει στο εργαλείο να επεξεργάζεται δεδομένα και να εκτελεί ενέργειες εκ μέρους σας. Εάν δεν θέλετε να δώσετε στο εργαλείο το ζητούμενο επίπεδο πρόσβασης, μπορείτε να απορρίψετε το αίτημα.
- Άδειες χρήστη: Οι χρήστες που αλληλεπιδρούν με το εργαλείο ΤΝ περιορίζονται από τις άδειές τους. Για παράδειγμα, ένας χρήστης που μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα προϊόντος αλλά όχι να τα επεξεργαστεί, δεν μπορεί να δώσει στο εργαλείο τη δυνατότητα να επεξεργάζεται τα δεδομένα προϊόντος.
Αφού εξουσιοδοτήσετε την κοινή χρήση των δεδομένων σας με το τρίτο μέρος, τα δεδομένα που επιλέξατε μεταβιβάζονται στο εργαλείο ΤΝ. Σε αυτό το σημείο, τα δεδομένα σας βγαίνουν εκτός του περιβάλλοντος του Shopify και διέπονται από τους όρους και την πολιτική απορρήτου του εκάστοτε παρόχου.
Εξετάστε κάθε άδεια προτού την επιβεβαιώσετε. Για να μειώσετε το εύρος πρόσβασης σε δεδομένα αφού το εγκρίνετε, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε την ενοποίηση.
Εξουσιοδότηση πρόσβασης στο κατάστημά σας
Η σύνδεση ενός εργαλείου ΤΝ γίνεται σε δύο βήματα, καθένα από τα οποία απαιτεί τη δική του επιβεβαίωση.
Βήματα:
- Εγκαταστήστε την προσθήκη Shopify για το ChatGPT, τον συγχρονιστή Shopify για το Claude ή τον συγχρονιστή Shopify για το Perplexity από το αντίστοιχο εργαλείο ή ρυθμίστε τον συγχρονιστή Shopify CLI. Το τρίτο εργαλείο συνδέεται στο Shopify και ανακατευθύνεστε στον Διαχειριστή Shopify για τον έλεγχο ταυτότητας.
- Στη σελίδα εγκατάστασης, εξετάστε και εγκρίνετε το επίπεδο πρόσβασης σε δεδομένα που ζητά το εργαλείο. Αυτό το βήμα εκχωρεί πρόσβαση στο κατάστημά σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με το επίπεδο πρόσβασης προτού το αποδεχτείτε. Εάν το εργαλείο ζητήσει υψηλότερο επίπεδο πρόσβασης σε δεδομένα σε μεταγενέστερο αίτημα, θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε την αύξηση.
Αφού το εργαλείο αποκτήσει πρόσβαση, διαβάζει και επεξεργάζεται δεδομένα στο κατάστημά σας όταν του κάνετε ερωτήσεις, περιοριζόμενο από την πρόσβαση που έχετε παραχωρήσει και από τις άδειές χρήστη σας.
Σύνδεση και αλλαγή καταστημάτων
Όταν χρησιμοποιείτε την ενοποίηση του Shopify για το ChatGPT, το Claude ή το Perplexity, μπορείτε να συνδέετε ένα κατάστημα τη φορά, ακόμη κι αν τα καταστήματά σας ανήκουν στον ίδιο οργανισμό.
Για να αλλάξετε κατάστημα, ζητήστε από το εργαλείο ΤΝ να συνδεθεί σε διαφορετικό κατάστημα Shopify. Το εργαλείο αποσυνδέει το τρέχον κατάστημα και ξεκινά μια νέα εξουσιοδότηση για να επιλέξετε το επόμενο.
Αφού αλλάξετε καταστήματα, ξεκινήστε μια νέα συνομιλία στο εργαλείο ΤΝ. Μια συνομιλία που ξεκίνησε πριν από την αλλαγή καταστήματος μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την προηγούμενη σύνδεση, οπότε μπορεί να συνεχίσει να σας ζητά να εξουσιοδοτήσετε το κατάστημα από το οποίο αποχωρήσατε.
Ανάκληση πρόσβασης εργαλείου ΤΝ
Μπορείτε να ανακαλέσετε την πρόσβαση ενός εργαλείου ΤΝ στο κατάστημά σας ανά πάσα στιγμή, απεγκαθιστώντας την ενοποίηση από τον Διαχειριστή Shopify. Μετά την απεγκατάσταση, το εργαλείο δεν μπορεί πλέον να διαβάσει ή να επεξεργαστεί τα δεδομένα του καταστήματός σας.
Η απεγκατάσταση είναι επίσης ο τρόπος για να μειώσετε την πρόσβαση ενός εργαλείου. Δεν μπορείτε να μειώσετε ένα επίπεδο πρόσβασης σε δεδομένα που έχετε ήδη εγκρίνει, επομένως για να παραχωρήσετε σε ένα εργαλείο μικρότερη πρόσβαση, απεγκαταστήστε την ενοποίηση και στη συνέχεια, εγκαταστήστε την ξανά.