Migrera till modellen för rollbaserad åtkomstkontroll
Partnerorganisationer migreras automatiskt till rollbaserad åtkomstkontroll. Du behöver inte vidta någon åtgärd. Shopify tilldelar automatiskt roller som bevarar ditt teams nuvarande åtkomst utan konfigurering, omkonfigurering eller avbrott i det dagliga arbetet.
Efter migreringen kan du granska de roller som Shopify har lagt till och som bevarar teamets nuvarande åtkomst. Det här är anpassade roller baserade på dina tidigare behörighetsuppsättningar för dina användare. Användare med samma behörigheter tilldelas samma roller.
Efter migreringen använder din organisation 7 systemroller som hanteras av Shopify istället för att tilldela behörigheter för varje enskild användare. Du kan även skapa anpassade roller för allt som systemrollerna inte täcker.
Vad som ändras efter migreringen
Migreringen till rollbaserad åtkomstkontroll samlar all användaråtkomst i en och samma vy. Det innebär att användarlistan inkluderar alla som har åtkomst till någon del av din organisation, även om de tidigare inte var synliga på ett och samma ställe.
Detta inkluderar följande användare med:
- Åtkomst till partnerpanelen
- Åtkomst till Dev Dashboard
- Åtkomst till butiker i din organisation, inklusive kundöverförings-, utvecklings- och samarbetspartnerbutiker
- Butiksägande, inklusive användare som ursprungligen skapade kundöverförings- eller utvecklingsbutiker
Om någon i listan har lämnat din organisation eller inte längre behöver åtkomst ska du ta bort personen omgående. Du kan använda filter för att hitta dessa användare och ta bort dem i grupp.
Läs dessutom igenom följande ändringar för modellen med rollbaserad åtkomstkontroll:
- Behörighetsmodell: Rollbaserade behörigheter ersätter tilldelning av användarbehörigheter för varje enskild användare. Systemroller tilldelas automatiskt för att bevara åtkomsten.
- Organisationsstruktur: Den tidigare modellen tillät flera organisationsägare. Efter migreringen har varje organisation en organisationsägare. Alla andra tidigare ägare blir organisationsadministratörer med samma åtkomstnivå, förutom möjligheten att överlåta ägandet av organisationen.
Känd åtkomständring
Användare som tidigare hade behörigheten att hantera medlemmar migreras till rollen användaradministratör för organisation. Den här rollen låter användare tilldela befintliga roller till andra användare, men inte skapa eller redigera roller. För att ge fullständig åtkomst till rollhantering kan organisationsägaren tilldela rollen organisationsadministratör till dessa användare.
Efter migreringen
Efter migreringen kan du utföra följande uppgifter:
- Granska rolltilldelningarna och behörigheterna i varje roll, och redigera roller eller konfigurera om åtkomsten efter behov.
- Skapa anpassade roller med specifika behörigheter för ditt team.
- Tilldela flera roller till en enda användare.
- Hantera butiksåtkomst centralt för alla butiker i din organisation.
Mer information om roller som hanteras av Shopify.