Granska versionshistoriken för ett arbetsflöde i Shopify Flow
Varje arbetsflöde i Shopify Flow registrerar en fullständig versionshistorik och lagrar en logg över redigeringar, aktiveringar, inaktiveringar och exporter av arbetsflödet. Varje versionspost innehåller uppgifter såsom namnet på användaren som gjorde ändringen och tidsstämpeln. Ändringar som du gör i dina utkast till arbetsflöden loggas automatiskt i versionshistoriken och kräver inga ytterligare åtgärder från din sida.
Du kan använda ett arbetsflödes versionshistorik när du behöver felsöka ditt arbetsflöde och identifiera vilka användare som har gjort specifika ändringar i ett arbetsflöde. Du kan även återställa en tidigare version av arbetsflödet från versionshistoriken.
Alla i personalen som har åtkomst till appen Flow har tillgång till versionshistoriken för alla arbetsflöden.
På den här sidan
Överväganden för versionshistoriken
Läs igenom följande överväganden innan du använder versionshistoriken för ett arbetsflöde:
- Viss historisk händelsedata för arbetsflöden är endast tillgänglig från och med april 2026.
- Händelsedata för arbetsflöden sparas endast i arbetsflödets versionshistorik i 1 år.
- Om flera redigeringar görs av en version, visar versionshistoriken endast de 7 senaste ändringarna per användare.
Få åtkomst till ett arbetsflödes versionshistorik
Du får åtkomst till versionshistoriken för ett arbetsflöde på sidan med arbetsflödesuppgifter. Versionshistoriken innehåller följande information:
- Datum och tid då versionen loggades.
- Eventuella ändringar av arbetsflödets status, till exempel om arbetsflödesversionen är Aktiv eller ett Utkast.
- Typen av ändringar som har gjorts i versionen, till exempel om arbetsflödet blev Redigerat eller Aktiverat. Om flera redigeringar har gjorts av en version visar versionshistoriken endast de 7 senaste ändringarna från varje användare.
- Namnet på den användare som gjorde ändringen.
- Eventuella problem med arbetsflödesversionen, till exempel saknad konfigurationsdata.
Versionshistoriken markerar även ändringar som gjorts av Sidekick eller Shopify, såsom migreringar eller automatiserade processer.
Steg:
Från din Shopify admin går du till Appar > Flow.
Klicka på det arbetsflöde som du vill granska versionshistoriken för.
Klicka på fliken Versionshistorik.
Valfritt: Gör följande för att granska en tidigare version av arbetsflödet:
- Klicka på versionen i versionshistoriken för att få tillgång till en skrivskyddad vy av arbetsflödet.
- Valfritt: Klicka på Jämför för att se hur den versionen skiljer sig från en annan version på fliken Versionshistorik. Klicka på ett versionsnamn för att byta den version som du jämför med.
Återställ en tidigare version av ett arbetsflöde
Du kan använda versionshistoriken för att återställa en tidigare version av ett arbetsflöde. Den återställda versionen öppnas i redigeraren som ett utkast, så att du kan göra ändringar och lösa problem innan du sparar den.
När du återställer en version av ett arbetsflöde kasseras det aktuella utkastet för arbetsflödet och en ny version skapas i versionshistoriken. Den nya versionen av arbetsflödet innehåller en anteckning i kolumnen Senaste historik som anger att den återställdes från en tidigare arbetsflödesversion. Arbetsflödesversionen som du använder för att återställa skrivs inte över i Versionshistorik, så att du kan återställa ditt arbetsflöde från samma version igen.
Steg:
Från din Shopify admin går du till Appar > Flow.
Klicka på det arbetsflöde som du vill återställa en tidigare version av.
Klicka på fliken Versionshistorik.
Klicka på den version i versionshistoriken som du vill återställa. Detta öppnar arbetsflödesversionen i ett skrivskyddat läge.
Valfritt: Klicka på Jämför för att se hur den versionen skiljer sig från en annan version på fliken Versionshistorik. Klicka på ett versionsnamn för att byta den version som du jämför med.
Klicka på Återställ version.
Klicka på Återställ i dialogrutan Återställ version.
Valfritt: Gör eventuella ändringar i utkastet för det återställda arbetsflödet i arbetsflödesredigeraren, till exempel att lösa befintliga problem med validering av arbetsflödet.
Valfritt: Aktivera det återställda utkastet för arbetsflödet:
- Om ditt arbetsflöde är inaktivt klickar du på Slå på arbetsflöde för att aktivera den återställda versionen.
- Om ditt arbetsflöde är aktivt klickar du på Tillämpa ändringar > Tillämpa.