Koppla bort detaljhandlare i försäljningskanalen Shopify Collective
Du kan koppla bort en detaljhandlare i din försäljningskanal Shopify Collective om du beslutar dig för att avsluta ditt partnerskap. När du kopplar bort en detaljhandlare meddelas hen via e-post om att era butiker inte längre är kopplade. När du kopplar bort detaljhandlare avslutas produktsynkningen med dem.
Innan du kopplar bort en detaljhandlare bör du kontakta den för att diskutera eventuella betalningar som ska erläggas för distribuerade ordrar och komma överens om hur ni ska hantera eventuella restordrar.
På den här sidan
Överväganden vid bortkoppling av detaljhandlare
Innan du kopplar bort en detaljhandlare i försäljningskanalen Shopify Collective bör du läsa igenom följande överväganden:
- Att koppla bort en detaljhandlare bryter omedelbart kopplingen mellan era Shopify-butiker. Detaljhandlaren meddelas via e-post.
- I detaljhandlarens Shopify-butik ställs lagret in på 0 för alla produkter som de importerat från dig.
- Du bör kontakta detaljhandlaren för att diskutera eventuella restordrar, eller så kan du annullera restordrarna i din Shopify-admin.
- Ordersynkningen avbryts några minuter efter att du kopplat bort en detaljhandlare. Om spårningsnummer läggs till för ordrar synkroniseras inte heller dessa.
- Betalningar för distribuerade ordrar påverkas inte, och återbetalningar kan fortfarande behandlas.
Få betalt efter att ett samarbete avslutats
Nya ordrar kan inte skapas med en frånkopplad detaljhandlare, men det kan fortfarande finnas befintliga ordrar som du ännu inte har fått betalt för. Hur du får betalt för dessa ordrar beror på dina betalningsinställningar i försäljningskanalen Shopify Collective, och den enskilda överenskommelse du har med detaljhandlaren.
Om automatiska betalningar är aktiverade med en detaljhandlare
Om du använder automatiska betalningar med en detaljhandlare kommer du, efter att du har kopplat från dem, att fortsätta få betalt automatiskt av dem för ordrar som du har distribuerat.
Eventuella restordrar som du går vidare med efter att detaljhandlaren har kopplats från betalas inte automatiskt. Se till att komma överens om en manuell betalningsmetod och villkor med detaljhandlaren innan du levererar restordrar.
Om automatiska betalningar är inaktiverade med en detaljhandlare
Om du inte använder automatiska betalningar med en detaljhandlare fortsätter du att manuellt ta ut betalningar från dem för alla tidigare distribuerade ordrar när du har kopplat från dem. Manuell inhämtning av betalning gäller även för eventuella restordrar som du går med på att leverera efter att ditt samarbete på Shopify Collective har avslutats.
Koppla från en detaljhandlare
Om du vill avsluta ett samarbete på Shopify Collective kan du koppla från en detaljhandlare. När du kopplar från kan du även välja att skicka en rapport om eventuella oegentligheter som du kan ha stött på.
Efter att du kopplat från en detaljhandlare kan du fortfarande se deras kontaktuppgifter och dina ordrar och försäljningsmätvärden på fliken Arkiv på sidan Detaljhandlare i försäljningskanalen Shopify Collective.
Steg:
Från din Shopify admin går du till Försäljningskanaler > Collective: Supplier.
Klicka på Detaljhandlare.
Från fliken Kopplade klickar du på eller väljer den detaljhandlare som du vill koppla från.
Klicka på Koppla från detaljhandlare
Valfritt: Om du vill skicka en rapport till Collective-teamet om detaljhandlaren väljer du Rapportera detaljhandlare för olämpligt beteende och anger sedan ett meddelande.
Klicka på Koppla från.