Koppla bort leverantörer i Shopify Collective-appen

Du kan koppla bort en leverantör i din Shopify Collective-app om du beslutar dig för att avsluta ditt partnerskap. När du kopplar bort en leverantör meddelas hen via e-post om att era butiker inte längre är kopplade. När du kopplar bort leverantörer avslutas produktsynkningen med dem.

Det är god praxis att kontakta leverantörer innan du kopplar bort dem, så att du kan diskutera betalningar som ska erläggas för distribuerade ordrar och komma överens om hur du hanterar eventuella restordrar.

Överväganden vid bortkoppling av leverantörer

Innan du kopplar bort en leverantör i Shopify Collective-appen bör du läsa igenom följande överväganden:

  • Att koppla bort en leverantör bryter omedelbart kopplingen mellan era Shopify-butiker. Leverantören meddelas via e-post.
  • För produkter som du har importerat från leverantören sker något av följande beroende på hur du hanterar otillgängliga produkter i din produktpolicy:
    • Produktlagret ställs in på 0.
    • Produkter ställs in på utkaststatus.
    • Produkterna raderas permanent från din butik.
  • Inga nya ordrar kan skapas med den bortkopplade leverantören, och de kan komma att annullera eventuella restordrar.
  • Ordersynkningen avbryts några minuter efter att en leverantör har kopplats bort. Om spårningsnummer läggs till för ordrar synkroniseras inte heller dessa.
  • Betalningar för distribuerade ordrar påverkas inte och återbetalningar kan fortfarande behandlas.

Betala en leverantör efter att ett partnerskap har avslutats

Nya ordrar kan inte skapas med en bortkopplad leverantör, men det kan finnas befintliga ordrar som du ännu inte har betalat för. Hur du betalar för dessa ordrar beror på dina betalningsinställningar i Shopify Collective-appen och det enskilda avtal som du har med leverantören.

Om automatiska betalningar har aktiverats för en leverantör

Om du betalar leverantören med automatiska betalningar fortsätter de automatiska betalningarna för ordrar som de tidigare har distribuerat efter att du har kopplat bort dem.

Eventuella restordrar som du går vidare med måste betalas manuellt. Se till att komma överens om betalningsmetod och villkor med den bortkopplade leverantören.

Om automatiska betalningar inaktiveras för en leverantör

Om du inte använder automatiska betalningar med leverantören ska du, efter att du har kopplat bort dem, fortsätta att betala för alla tidigare distribuerade ordrar enligt den manuella betalningsmetod och de villkor som ni har avtalat om.

Koppla bort en leverantör

Om du vill avsluta ett partnerskap i Shopify Collective kan du koppla bort en leverantör. När du gör det kan du även skicka in en rapport om eventuella bedrägliga metoder eller oegentligheter som du har stött på.

Efter att du har kopplat bort en leverantör kan du fortfarande visa deras kontaktuppgifter samt dina ordrar och mätvärden för försäljning på fliken Arkiv på sidan Leverantörer i Shopify Collective-appen.

Steg:

  1. Gå till Appar > Collective i din Shopify-admin.

  2. Klicka på Leverantörer.

  3. På fliken Kopplade klickar du på eller väljer den leverantör som du vill koppla bort.

  4. Klicka på Koppla bort leverantör

  5. Valfritt: Om du vill skicka en rapport om leverantören till Collective-teamet väljer du Rapportera leverantör för oegentligheter och anger sedan ett meddelande.

  6. Klicka på Koppla bort.