Migrácia na model riadenia prístupu na základe rolí

Partnerské organizácie sa automaticky migrujú na riadenie prístupu na základe rolí. Nemusíte vykonať žiadnu akciu. Shopify automaticky priradí role, ktoré zachovajú aktuálny prístup vášho tímu bez akéhokoľvek nastavovania, rekonfigurácie alebo prerušenia každodennej práce.

Po migrácii môžete skontrolovať role pridané spoločnosťou Shopify, ktoré zachovávajú aktuálny prístup vášho tímu. Ide o vlastné role založené na predchádzajúcich množinách povolení pre vašich používateľov. Používateľom s rovnakými povoleniami sa priradia rovnaké role.

Po migrácii bude vaša organizácia namiesto priraďovania povolení každému používateľovi používať 7 systémových rolí spravovaných spoločnosťou Shopify. Môžete si tiež vytvoriť vlastné role pre čokoľvek, čo systémové role nepokrývajú.

Čo sa zmení po migrácii

Migrácia na riadenie prístupu na základe rolí zlučuje všetky prístupy používateľov do jedného zobrazenia. V dôsledku toho zoznam používateľov zahŕňa všetkých, ktorí majú prístup k niektorej časti vašej organizácie, aj keď predtým neboli zobrazení na jednom mieste.

Zahŕňa to nasledujúcich používateľov, ktorí majú:

  • Prístup do rozhrania Partner Dashboard
  • Prístup do rozhrania Dev Dashboard
  • Prístup k obchodom vo vašej organizácii vrátane obchodov na prenos na klienta, vývojových obchodov a obchodov spolupracovníkov
  • Vlastníctvo obchodu vrátane používateľov, ktorí pôvodne vytvorili obchody na prenos na klienta alebo vývojové obchody

Ak niekto zo zoznamu opustil vašu organizáciu alebo už nepotrebuje prístup, bezodkladne ho odstráňte. Pomocou filtrov môžete takýchto používateľov vyhľadať a hromadne odstrániť.

Okrem toho si pozrite nasledujúce zmeny súvisiace s modelom riadenia prístupu na základe rolí:

  • Model povolení: Povolenia na základe rolí nahrádzajú priraďovanie povolení jednotlivým používateľom. Systémové role sa priraďujú automaticky na zachovanie prístupu.
  • Štruktúra organizácie: Predchádzajúci model umožňoval viacerých vlastníkov organizácie. Po migrácii má každá organizácia jedného vlastníka. Všetci ostatní predchádzajúci vlastníci sa stanú administrátormi organizácie s rovnakou úrovňou prístupu, okrem možnosti previesť vlastníctvo organizácie.

Známa zmena prístupu

Používatelia, ktorí mali predtým povolenie na správu členov, sa zmigrujú na rolu Administrátor používateľov organizácie. Táto rola umožňuje používateľom priraďovať existujúce role iným používateľom, ale nie vytvárať ani upravovať role. Na udelenie úplného prístupu k správe rolí môže vlastník organizácie týmto používateľom priradiť rolu Administrátor organizácie.

Po migrácii

Po migrácii môžete vykonávať nasledujúce úlohy:

  • Skontrolovať priradenia rolí a povolenia v každej role a podľa potreby upraviť role alebo prekonfigurovať prístup.
  • Vytvoriť vlastné role so špecifickými povoleniami pre svoj tím.
  • Priradiť jednému používateľovi viacero rolí.
  • Spravovať prístup do obchodu centrálne pre všetky obchody vo vašej organizácii.

Ďalšie informácie o roliach spravovaných spoločnosťou Shopify.