Kontrola histórie verzií pracovného postupu v Shopify Flow
Každý pracovný postup v Shopify Flow zaznamenáva úplnú históriu verzií a uchováva denník úprav, aktivácií, deaktivácií a exportov pracovného postupu. Každá položka verzie obsahuje detaily, ako napríklad meno používateľa, ktorý zmenu vykonal, a časovú pečiatku. Zmeny, ktoré vykonáte vo svojich návrhoch pracovných postupov, sa automaticky zaznamenajú do histórie verzií a nevyžadujú si od vás žiadne ďalšie kroky.
Históriu verzií pracovného postupu môžete použiť, keď potrebujete riešiť problémy s pracovným postupom a zistiť, ktorí používatelia v ňom vykonali konkrétne zmeny. Z histórie verzií môžete tiež obnoviť predchádzajúcu verziu pracovného postupu.
Každý člen personálu s prístupom k aplikácii Flow má prístup k histórii verzií ľubovoľného pracovného postupu.
Na tejto stránke
Dôležité informácie o histórii verzií
Pred použitím histórie verzií pracovného postupu si prečítajte nasledujúce dôležité informácie:
- Niektoré historické údaje o udalostiach pracovného postupu sú k dispozícii až od apríla 2026.
- Údaje o udalostiach pracovného postupu sa v histórii verzií pracovného postupu uchovávajú iba 1 rok.
- Ak sa vo verzii vykoná viacero úprav, v histórii verzií sa zobrazí iba 7 najnovších zmien od každého používateľa.
Prístup k histórii verzií pracovného postupu
K histórii verzií pracovného postupu máte prístup na stránke s detailmi pracovného postupu. História verzií obsahuje nasledujúce informácie:
- Dátum a čas zaznamenania verzie.
- Akékoľvek zmeny v stave pracovného postupu, napríklad ak má verzia pracovného postupu stav Aktívna alebo Návrh.
- Typ zmien vykonaných vo verzii, napríklad či bol pracovný postup Upravený alebo Aktivovaný. Ak sa vo verzii vykoná viacero úprav, v histórii verzií sa zobrazí iba 7 najnovších zmien od každého používateľa.
- Meno používateľa, ktorý vykonal zmenu.
- Akékoľvek problémy s verziou pracovného postupu, napríklad chýbajúce konfiguračné údaje.
História verzií označuje aj zmeny, ktoré vykonal Sidekick alebo Shopify, napríklad migrácie alebo automatizované procesy.
Postup:
Vo svojom administrátorovi Shopify prejdite na Aplikácie > Flow.
Kliknite na pracovný postup, ktorého históriu verzií si chcete pozrieť.
Kliknite na kartu História verzií.
Voliteľné: Ak chcete skontrolovať predchádzajúcu verziu pracovného postupu, postupujte takto:
- Kliknutím na verziu v histórii verzií otvoríte zobrazenie pracovného postupu iba na čítanie.
- Voliteľné: Kliknutím na Porovnať zobrazíte, ako sa daná verzia líši od inej verzie na karte História verzií. Ak chcete zmeniť porovnávanú verziu, kliknite na názov verzie.
Obnovenie predchádzajúcej verzie pracovného postupu
Históriu verzií môžete použiť na obnovenie predchádzajúcej verzie pracovného postupu. Obnovená verzia sa v editore otvorí ako návrh, takže v nej môžete vykonať zmeny a vyriešiť problémy pred jej uložením.
Keď obnovíte verziu pracovného postupu, aktuálny návrh pracovného postupu sa zahodí a z obnovenej verzie sa stane nová verzia v histórii verzií. Nová verzia pracovného postupu obsahuje v stĺpci Nedávna história poznámku s informáciou, že bola obnovená z predchádzajúcej verzie pracovného postupu. Verzia pracovného postupu použitá na obnovu sa v časti História verzií neprepíše, takže pracovný postup môžete z rovnakej verzie kedykoľvek obnoviť znova.
Postup:
Vo svojom administrátorovi Shopify prejdite na Aplikácie > Flow.
Kliknite na pracovný postup, ktorého predchádzajúcu verziu chcete obnoviť.
Kliknite na kartu História verzií.
Kliknite na verziu v histórii verzií, ktorú chcete obnoviť. Verzia pracovného postupu sa tým otvorí v stave iba na čítanie.
Voliteľné: Kliknutím na Porovnať zobrazíte, ako sa daná verzia líši od inej verzie na karte História verzií. Ak chcete zmeniť porovnávanú verziu, kliknite na názov verzie.
Kliknite na Obnoviť verziu.
V dialógovom okne Obnoviť verziu kliknite na Obnoviť.
Voliteľné: V editore pracovného postupu vykonajte v návrhu obnoveného pracovného postupu akékoľvek zmeny, napríklad vyriešte existujúce problémy s validáciou.
Voliteľné: Aktivujte obnovený návrh pracovného postupu:
- Ak je pracovný postup neaktívny, kliknutím na Zapnúť pracovný postup aktivujte obnovenú verziu.
- Ak je pracovný postup aktívny, kliknite na Použiť zmeny > Použiť.