Povoľovanie prístupu nástroja umelej inteligencie do obchodu
Pripojenie nástroja umelej inteligencie tretej strany k obchodu znamená, že ho oprávňujete na prístup k údajom obchodu a na vykonávanie úkonov vo vašom mene. Sami určujete, ku ktorému obchodu sa nástroj pripojí, k akému množstvu údajov má prístup a kedy sa tento prístup ukončí.
Integrácie Shopify pre nástroje umelej inteligencie nie sú k dispozícii v obchode Shopify App Store. Inštalujú sa priamo z konkrétneho nástroja. Pre každý nástroj umelej inteligencie používajte oficiálnu integráciu Shopify a na pripojenie k obchodu nevytvárajte prístupový token API ani vlastné integrácie. Používaním týchto integrácií vyjadrujete súhlas s dokumentom Podmienky API Shopify.
Na tejto stránke
Prístup k údajom a povolenia používateľa
Úroveň prístupu k údajom pre každého autorizovaného používateľa alebo člena personálu spravujete v administrátorovi Shopify. Nástroj umelej inteligencie môže pristupovať k údajom alebo robiť zmeny v obchode iba v rozsahu úrovne prístupu udelenej príslušnému používateľovi.
Úroveň prístupu nástroja môžete spravovať dvoma spôsobmi:
- Prístup k údajom: Rozhodujete o tom, aký prístup má nástroj umelej inteligencie. Pri inštalácii integrácie alebo ak sa rozhodnete jej prístup upgradovať, zobrazí sa výzva na schválenie prístupu. Určitý prístup je iba na čítanie, vďaka čomu môže nástroj údaje iba zobrazovať a nie meniť. Iný prístup zahŕňa oprávnenie na zápis, čo nástroju umožňuje údaje upravovať a vykonávať úkony vo vašom mene. Ak nástroju nechcete udeliť požadovanú úroveň prístupu, žiadosť môžete zamietnuť.
- Povolenia používateľa: Používatelia, ktorí pracujú s nástrojom umelej inteligencie, sú obmedzení vlastnými povoleniami používateľa. Napríklad používateľ, ktorý má oprávnenie čítať, ale nie upravovať údaje o produkte, nemôže nástroju povoliť upravovať tieto údaje.
Keď autorizujete zdieľanie údajov s treťou stranou, vybraté údaje sa odošlú nástroju umelej inteligencie. Vtedy údaje opúšťajú prostredie Shopify a vzťahujú sa na ne podmienky a zásady ochrany osobných údajov daného poskytovateľa.
Pred potvrdením si preštudujte každé povolenie. Ak po schválení budete chcieť zmenšiť rozsah prístupu k údajom, integráciu musíte odinštalovať.
Povoľovanie prístupu do obchodu
Pripojenie nástroja umelej inteligencie pozostáva z dvoch krokov a každý z nich si vyžaduje samostatné potvrdenie.
Postup:
- Priamo v danom nástroji si nainštalujte zásuvný modul Shopify pre ChatGPT, konektor Shopify pre Claude alebo konektor Shopify pre Perplexity, prípadne si nastavte konektor Shopify CLI. Nástroj tretej strany sa pripojí k službe Shopify a presmeruje vás na overenie do administrátora Shopify.
- Na inštalačnej stránke si skontrolujte a schváľte úroveň prístupu k údajom, ktorú nástroj požaduje. V tomto kroku delegujete prístup do obchodu, preto sa pred súhlasom presvedčte, že vám daná úroveň prístupu vyhovuje. Ak nástroj v neskoršej žiadosti požiada o vyššiu úroveň prístupu k údajom, zobrazí sa výzva na jej autorizáciu.
Len čo nástroj získa prístup, pri každej otázke bude môcť čítať a upravovať údaje v obchode v rozsahu obmedzenom udeleným prístupom a povoleniami používateľa.
Pripájanie a prepínanie obchodov
Pri používaní integrácie Shopify s nástrojmi ChatGPT, Claude alebo Perplexity môžete mať naraz pripojený iba jeden obchod, a to aj v prípade, ak sú vaše obchody v rovnakej organizácii.
Ak chcete obchody prepnúť, požiadajte nástroj umelej inteligencie o pripojenie k inému obchodu Shopify. Nástroj aktuálny obchod odpojí a následne spustí nový proces autorizácie, aby ste si mohli vybrať ďalší obchod.
Po prepnutí obchodov začnite v nástroji umelej inteligencie novú konverzáciu. Konverzácia začatá pred prepnutím obchodov môže naďalej používať staršie pripojenie, a preto môže opakovane žiadať o autorizáciu z pôvodného obchodu.
Zrušenie prístupu nástroja umelej inteligencie
Prístup nástroja umelej inteligencie do obchodu môžete kedykoľvek zrušiť odinštalovaním integrácie z prostredia administrátora Shopify. Po odinštalovaní už nástroj nedokáže čítať ani upravovať údaje vášho obchodu.
Odinštalovanie slúži aj na zníženie úrovne prístupu. Úroveň prístupu k údajom, ktorú ste už schválili, nie je možné znížiť priamo. Ak chcete rozsah prístupu pre nástroj obmedziť, integráciu odinštalujte a nainštalujte ju nanovo.