Revizuirea istoricului versiunilor unui flux de lucru în Shopify Flow

Fiecare flux de lucru din Shopify Flow înregistrează un istoric complet al versiunilor, stocând un jurnal al editărilor, activărilor, dezactivărilor și exporturilor fluxului de lucru. Fiecare articol al versiunii include detalii, cum ar fi numele utilizatorului care a efectuat modificarea și marca de timp. Modificările pe care le aduceți schițelor fluxului de lucru sunt înregistrate automat în istoricul versiunilor și nu necesită pași suplimentari din partea dumneavoastră.

Puteți folosi istoricul versiunii unui flux de lucru atunci când aveți nevoie să depanați fluxul de lucru și să identificați utilizatorii care au făcut modificări specifice acestuia. De asemenea, puteți să restabiliți o versiune anterioară a fluxului de lucru din istoricul versiunii.

Orice membru al personalului cu acces la aplicația Flow poate accesa istoricul versiunilor oricărui flux de lucru.

Aspecte de reținut privind istoricul versiunilor

Înainte de a utiliza istoricul versiunilor unui flux de lucru, consultați următoarele aspecte:

  • Unele date istorice despre evenimentele fluxului de lucru sunt disponibile doar începând cu luna aprilie 2026.
  • Datele despre evenimentele fluxului de lucru sunt păstrate în istoricul versiunilor fluxului de lucru doar pentru 1 an.
  • Dacă se efectuează mai multe editări asupra unei versiuni, atunci istoricul versiunilor afișează doar cele mai recente 7 modificări efectuate de fiecare utilizator.

Accesarea istoricului versiunilor unui flux de lucru

Puteți accesa istoricul versiunilor unui flux de lucru pe pagina de detalii a fluxului de lucru. Istoricul versiunilor include următoarele informații:

  • Data și ora la care a fost înregistrată versiunea.
  • Orice modificări ale stării fluxului de lucru, cum ar fi dacă versiunea fluxului de lucru este Activă sau Schiță.
  • Tipul modificărilor aduse versiunii, cum ar fi dacă fluxul de lucru a fost Editat sau Activat. Dacă se efectuează mai multe editări asupra unei versiuni, atunci istoricul versiunilor afișează doar cele mai recente 7 modificări efectuate de fiecare utilizator.
  • Numele utilizatorului care a efectuat modificarea.
  • Orice probleme legate de versiunea fluxului de lucru, cum ar fi lipsa datelor de configurare.

Istoricul versiunilor marchează, de asemenea, modificările efectuate de Sidekick sau de Shopify, cum ar fi migrările sau procesele automate.

Pași:

  1. Din panoul de administrare Shopify, accesați Aplicații > Flow.

  2. Faceți clic pe fluxul de lucru pentru care doriți să revizuiți istoricul versiunilor.

  3. Faceți clic pe fila Istoric versiune.

  4. Opțional: Pentru a revizui o versiune anterioară a fluxului de lucru, efectuați următoarele acțiuni:

    1. Dați clic pe versiune în istoricul versiunii pentru a accesa o vizualizare numai citire a fluxului de lucru.
    2. Opțional: Dați clic pe Compară pentru a vedea cum diferă versiunea respectivă de orice altă versiune din fila Istoric versiune. Pentru a schimba versiunea cu care comparați, dați clic pe numele unei versiuni.

Restabiliți o versiune anterioară a unui flux de lucru

Puteți folosi istoricul versiunii pentru a restabili o versiune anterioară a unui flux de lucru. Versiunea restabilită se deschide în editor ca schiță, astfel încât să puteți face modificări și să remediați problemele înainte de a o salva.

Când restabiliți o versiune a unui flux de lucru, schița actuală a fluxului de lucru este eliminată, iar versiunea restabilită devine o versiune nouă în istoricul versiunii. Noua versiune a fluxului de lucru include o notă în coloana Istoric recent care specifică faptul că a fost restabilită dintr-o versiune anterioară. Versiunea fluxului de lucru pe care o folosiți pentru restabilire nu este suprascrisă în Istoric versiune, astfel încât să puteți restabili din nou fluxul de lucru pornind de la aceeași versiune.

Pași:

  1. Din panoul de administrare Shopify, accesați Aplicații > Flow.

  2. Dați clic pe fluxul de lucru pentru care doriți să restabiliți o versiune anterioară.

  3. Faceți clic pe fila Istoric versiune.

  4. Dați clic pe versiunea din istoricul versiunii pe care doriți să o restabiliți. Această acțiune deschide versiunea fluxului de lucru într-o stare numai citire.

  5. Opțional: Dați clic pe Compară pentru a vedea cum diferă versiunea respectivă de orice altă versiune din fila Istoric versiune. Pentru a schimba versiunea cu care comparați, dați clic pe numele unei versiuni.

  6. Dați clic pe Restabilește versiunea.

  7. În fereastra de dialog Restabilește versiunea, dați clic pe Restabilește.

  8. Opțional: Faceți orice modificări la schița fluxului de lucru restabilit în editorul de fluxuri de lucru, cum ar fi remedierea problemelor existente de validare a fluxului de lucru.

  9. Opțional: Activați schița restabilită a fluxului de lucru:

    • Dacă fluxul de lucru este inactiv, atunci dați clic pe Pornește fluxul de lucru pentru a activa versiunea restabilită.
    • Dacă fluxul de lucru este activ, dați clic pe Aplică modificările > Aplică.