Deconectarea de la comercianții cu amănuntul pe canalul de vânzări Shopify Collective

Vă puteți deconecta de la un comerciant cu amănuntul din canalul dumneavoastră de vânzări Shopify Collective dacă decideți să încheiați parteneriatul de afaceri. Atunci când vă deconectați de la un comerciant cu amănuntul, acesta este notificat prin e-mail că magazinele dumneavoastră nu mai sunt conectate. Deconectarea de la comercianții cu amănuntul oprește sincronizarea produselor cu aceștia.

Înainte de a vă deconecta de la un comerciant cu amănuntul, contactați-l pentru a discuta despre eventualele plăți datorate pentru comenzile executate și pentru a stabili cum gestionați eventualele comenzi neonorate.

Considerații privind deconectarea de la comercianții cu amănuntul

Înainte de a vă deconecta de la un comerciant cu amănuntul din canalul dumneavoastră de vânzări Shopify Collective, analizați următoarele considerații:

  • Deconectarea de la un comerciant cu amănuntul întrerupe imediat conexiunea dintre magazinele dumneavoastră Shopify. Comerciantul cu amănuntul este notificat prin e-mail.
  • În magazinul Shopify al comerciantului cu amănuntul, toate produsele pe care le-a importat de la dumneavoastră au inventarul setat la 0.
  • Ar trebui să contactați comerciantul cu amănuntul pentru a discuta despre eventualele comenzi neonorate sau puteți anula comenzile neonorate în panoul de administrare Shopify.
  • Sincronizarea comenzilor se oprește la câteva minute după ce vă deconectați de la un comerciant cu amănuntul, iar dacă la comenzi sunt adăugate numere de urmărire, nici acestea nu se sincronizează.
  • Plățile pentru comenzile executate nu sunt afectate, iar restituirile pot fi procesate în continuare.

Încasarea plăților după încheierea unui parteneriat de afaceri

Nu pot fi create comenzi noi cu un comerciant cu amănuntul deconectat, dar pot exista încă comenzi pentru care nu ați primit plata. Modul în care încasați plățile pentru aceste comenzi depinde de setările dumneavoastră de plată din canalul de vânzări Shopify Collective și de acordul individual pe care îl aveți cu comercianții cu amănuntul.

Dacă plățile automate sunt activate cu un comerciant cu amănuntul

Dacă utilizați plățile automate cu un comerciant cu amănuntul, după ce vă deconectați de la acesta, veți continua să fiți plătit automat pentru comenzile pe care le-ați executat.

Orice comenzi neonorate pe care le procesați după ce comerciantul cu amănuntul este deconectat nu sunt plătite automat. Înainte de a expedia comenzile neonorate, asigurați-vă că stabiliți de comun acord cu comerciantul cu amănuntul o metodă de plată manuală și termenii aferenți.

Dacă plățile automate sunt dezactivate cu un comerciant cu amănuntul

Dacă nu utilizați plățile automate cu un comerciant cu amănuntul, atunci, după deconectarea de la acesta, continuați să colectați manual plățile de la el pentru toate comenzile executate anterior. Colectarea plăților manuale se aplică și oricăror comenzi neonorate pe care alegeți să le expediați după încheierea parteneriatului dumneavoastră de afaceri pe Collective.

Deconectarea de la un comerciant cu amănuntul

Dacă doriți să încheiați un parteneriat de afaceri pe Shopify Collective, vă puteți deconecta de la un comerciant cu amănuntul. La deconectare, puteți trimite, opțional, un raport privind orice abatere pe care ați întâmpinat-o.

După ce vă deconectați de la un comerciant cu amănuntul, îi puteți vizualiza în continuare detaliile de contact, precum și comenzile dumneavoastră și indicatorii de vânzări, în fila Arhivă a paginii dumneavoastră Comercianți cu amănuntul din canalul de vânzări Shopify Collective.

Pași:

  1. Din panoul de administrare Shopify, accesați Canale de vânzări > Collective: Supplier.

  2. Faceți clic pe Comercianți cu amănuntul.

  3. Din fila Conectați, faceți clic sau selectați comerciantul cu amănuntul de la care doriți să vă deconectați.

  4. Faceți clic pe Deconectați comerciantul cu amănuntul

  5. Opțional: Dacă doriți să trimiteți un raport echipei Collective cu privire la comerciantul cu amănuntul, selectați Raportați comerciantul cu amănuntul pentru abateri, iar apoi introduceți un mesaj.

  6. Faceți clic pe Deconectare.