Deconectarea de la furnizori în aplicația Shopify Collective
Vă puteți deconecta de la un furnizor din aplicația Shopify Collective dacă decideți să încheiați parteneriatul de afaceri. Atunci când vă deconectați de la un furnizor, acesta este notificat prin e-mail că magazinele dumneavoastră nu mai sunt conectate. Deconectarea de la furnizori oprește sincronizarea produselor cu aceștia.
Este o practică bună să contactați furnizorii înainte de a vă deconecta de la aceștia, pentru a putea discuta despre plățile datorate pentru comenzile executate și pentru a stabili cum gestionați eventualele comenzi neonorate.
Pe această pagină
Considerații privind deconectarea de la furnizori
Înainte de a vă deconecta de la un furnizor din aplicația Shopify Collective, analizați următoarele considerații:
- Deconectarea de la un furnizor întrerupe imediat conexiunea dintre magazinele dumneavoastră Shopify. Furnizorul este notificat prin e-mail.
- Pentru produsele pe care le-ați importat de la furnizor, are loc una dintre următoarele acțiuni, în funcție de modul în care gestionați produsele indisponibile în politica dumneavoastră privind produsele:
- Inventarul produselor este setat la 0.
- Produsele sunt trecute în starea de schiță.
- Produsele sunt șterse definitiv din magazinul dumneavoastră.
- Nu mai pot fi create comenzi noi cu furnizorul deconectat, iar acesta ar putea anula eventualele comenzi neonorate.
- Sincronizarea comenzilor se oprește la câteva minute după deconectarea de la un furnizor, iar dacă la comenzi sunt adăugate numere de urmărire, nici acestea nu se sincronizează.
- Plățile pentru comenzile executate nu sunt afectate, iar restituirile pot fi procesate în continuare.
Plata unui furnizor după încheierea unui parteneriat de afaceri
Nu mai pot fi create comenzi noi cu un furnizor deconectat, dar ar putea exista încă comenzi existente pe care nu le-ați plătit încă. Modul în care plătiți aceste comenzi depinde de setările dumneavoastră de plată din aplicația Shopify Collective și de aranjamentul individual pe care îl aveți cu furnizorul.
Dacă plățile automate sunt activate cu un furnizor
Dacă plătiți furnizorul prin plăți automate, atunci după ce vă deconectați de la acesta, plățile automate vor continua pentru comenzile executate anterior.
Orice comenzi neonorate cu care mergeți mai departe trebuie plătite manual. Asigurați-vă că stabiliți o metodă de plată și termeni de comun acord cu furnizorul deconectat.
Dacă plățile automate sunt dezactivate cu un furnizor
Dacă nu folosiți plăți automate cu furnizorul, atunci după ce vă deconectați de la acesta, continuați să plătiți pentru toate comenzile executate anterior folosind metoda de plată manuală și termenii stabiliți.
Deconectarea de la un furnizor
Dacă doriți să încheiați un parteneriat de afaceri pe Shopify Collective, vă puteți deconecta de la un furnizor. La momentul deconectării, puteți de asemenea trimite un raport privind orice practici frauduloase sau abateri pe care le-ați întâmpinat.
După ce vă deconectați de la un furnizor, puteți vedea în continuare detaliile de contact ale acestuia, precum și comenzile și indicatorii de vânzări în fila Arhivă din pagina Furnizori din aplicația Shopify Collective.
Pași:
Din panoul de administrare Shopify, accesați App-uri > Collective.
Faceți clic pe Furnizori.
Din fila Conectat, faceți clic pe sau selectați furnizorul de la care doriți să vă deconectați.
Faceți clic pe Deconectați furnizorul
Opțional: Dacă doriți să trimiteți un raport echipei Collective despre furnizor, selectați Raportați furnizorul pentru abateri și apoi introduceți un mesaj.
Faceți clic pe Deconectați.