Gestionarea opțiunilor de conectare prin rețelele sociale
Puteți gestiona metodele de conectare prin rețelele sociale pe care le-ați conectat la conturile de client din setările Conturi de client din panoul de administrare Shopify.
Pe această pagină
Gestionarea opțiunilor de conectare prin rețelele sociale
Puteți edita, dezactiva sau elimina o metodă de conectare prin rețelele sociale pe care ați conectat-o.
După ce dezactivați sau eliminați o metodă de conectare prin rețelele sociale, clienții rămân conectați pentru a preveni întreruperile. Sesiunile de conectare prin rețelele sociale expiră natural sau atunci când clienții se deconectează.
Pași:
Din panoul de administrare Shopify, accesați Setări > Conturi de client.
În secțiunea Autentificare, faceți clic pe Gestionează.
Lângă metoda de conectare pe care doriți să o modificați, faceți clic pe meniul ….
Efectuați oricare dintre următoarele acțiuni:
- Pentru a edita o opțiune de conectare, faceți clic pe Gestionează și apoi actualizați acreditările pe care doriți să le editați.
- Pentru a dezactiva o opțiune de conectare fără a o elimina, faceți clic pe Dezactivează.
- Pentru a elimina o opțiune de conectare, faceți clic pe Elimină, apoi faceți clic pe Elimină în caseta de dialog.
Actualizarea conectărilor prin rețelele sociale la modificarea domeniului pentru conturile de client
Dacă plănuiți să schimbați domeniul pentru conturile de client cu un alt URL, va trebui să vă actualizați setările de conectare prin rețelele sociale înainte de a face modificarea în Shopify. Acest lucru asigură că clienții pot continua să se conecteze fără întrerupere.
Acești pași sunt necesari atunci când actualizați URL-ul pentru conturile de client în Shopify de la formatul vechi, precum shopify.com/1234567890/account, la noul format de domeniu secundar account.your-store.com, sau de la un domeniu secundar existent la un alt domeniu secundar, de exemplu, actualizând account.your-store.com la customers.your-store.com.
Veți adăuga noul domeniu în setările furnizorului rețelei sociale, alături de domeniul actual. După ce modificați domeniul pentru conturile de client în Shopify și confirmați că procesul de conectare și deconectare pentru conturile de client funcționează, puteți elimina intrările pentru domeniul vechi. Trebuie să repetați acești pași pentru fiecare opțiune de conectare prin rețelele sociale pe care ați activat-o.
Pași:
Adăugați noul domeniu secundar pentru conturile de client în Google
- Accesați Google Cloud Console și deschideți API-uri și servicii > Acreditări.
- Selectați clientul OAuth 2.0 pe care l-ați creat pentru Shopify.
- În secțiunea Origini JavaScript autorizate, adăugați o nouă intrare. De exemplu:
https://account.your-store.com - În secțiunea URI-uri de redirecționare autorizate, adăugați o nouă intrare. De exemplu:
https://account.your-store.com/authentication/social/google/callback - În secțiunea URL de apel invers pentru retragerea autorizării, adăugați o nouă intrare. De exemplu:
https://account.your-store.com/authentication/social/google/revoke - Salvați modificările. Păstrați atât URL-ul vechi, cât și pe cel nou pentru moment.
- Revino în panoul de administrare Shopify și urmează pașii pentru a modifica domeniul conturilor la noul URL cu domeniu secundar personalizat din Shopify.
- Testează atât conectarea, cât și deconectarea cu fiecare opțiune de rețele sociale din magazinul tău online pentru a confirma că totul funcționează.
- Opțional: După ce se confirmă că procesul de conectare funcționează corect, poți să revii la Google și să elimini înregistrările vechiului domeniu.
Adaugă noul domeniu secundar pentru conturile de clienți pe Facebook
- Accesează Meta for Developers și deschide aplicația.
- Navighează la Facebook Login > Settings.
- La Valid OAuth Redirect URIs, adaugă o înregistrare nouă. De exemplu:
https://account.your-store.com/authentication/social/facebook/callback - La Deauthorize Callback URL, adaugă o înregistrare nouă. De exemplu:
https://account.your-store.com/authentication/social/facebook/revoke - Navighează la Settings > Basic.
- La App Domains, adaugă o înregistrare nouă. De exemplu:
account.your-store.com - Salvați modificările. Păstrați atât URL-ul vechi, cât și pe cel nou pentru moment.
- Revino în panoul de administrare Shopify și urmează pașii pentru a modifica domeniul conturilor la noul URL cu domeniu secundar personalizat din Shopify.
- Testează atât conectarea, cât și deconectarea cu fiecare opțiune de rețele sociale din magazinul tău online pentru a confirma că totul funcționează.
- Opțional: După ce se confirmă că procesul de conectare funcționează corect, poți să revii la Facebook și să elimini înregistrările vechiului domeniu.
Gestionarea conectării cu Shop
Dacă ai activat Shop Pay, clienții tăi se pot conecta cu acreditările lor Shop și cu cheile de acces salvate. De asemenea, clienții sunt conectați automat cu Shop după ce fac plata în magazinul tău folosind Shop Pay.
Conectarea cu Shop este activată automat pentru conturile de clienți și poate fi eliminată din magazinul tău doar dacă dezactivezi Shop Pay.
Află cum să adaugi un buton Conectare cu Shop în magazinul tău.