Sklepy przenoszone na klienta i współprace

Jako partner Shopify tworzysz sklepy przenoszone na klienta i współprace oraz zarządzasz nimi na karcie Sklepy w Dev Dashboard.

W Dev Dashboard możesz tworzyć sklepy do przekazania klientom i wysyłać żądania dostępu do sklepów będących własnością sprzedawców.

Możesz filtrować według typu sklepu i śledzić status transferów oraz współprac.

Dev Dashboard możesz otworzyć z poziomu Pulpitu Partnerów, klikając Sklepy lub swoją nazwę, a następnie Dev dashboard. Aby uzyskać pełny przegląd, dowiedz się więcej o Dev Dashboard na Shopify.dev.

Współprace

Współprace to relacje współpracowników ze sklepami, które już należą do sprzedawcy. Sklep wyświetla się na karcie Współprace, gdy sprzedawca zatwierdzi Twój dostęp. Pracujesz w jego aktywnym sklepie, ale nie jesteś jego właścicielem i sklep nie jest Ci przekazywany. Używaj współprac, gdy sprzedawca potrzebuje wsparcia, dostosowania lub prac nad aplikacją w istniejącym sklepie. Dowiedz się więcej o współpracach na Shopify.dev.

Kiedy jesteś współpracownikiem, sprzedawca kontroluje, do których obszarów sklepu masz dostęp.

Nie możesz przenieść sklepu w ramach współpracy. Jeśli sprzedawca przekazuje własność, rozpoczyna ten proces oddzielnie.

Sklepy w fazie rozwoju

Jeśli budujesz lub testujesz aplikację albo szablon zamiast przekazywać sklep klientowi, użyj sklepu w fazie rozwoju.

Sklepy w fazie rozwoju obsługują wersje zapoznawcze funkcji i dane testowe, ale nie mogą być przenoszone na klienta. Przegląd wszystkich typów sklepów i ich porównanie można znaleźć w sekcji Sklepy w Dev Dashboard.

Sklepy przenoszone na klienta

Sklepy przenoszone na klienta to sklepy, które tworzysz dla klienta w ramach swojej organizacji.

Podczas tworzenia sklepu przenoszonego na klienta w Dev Dashboard wybierasz kraj lub region sklepu. Jeśli Twój klient potrzebuje funkcji Plus, możesz opcjonalnie wybrać Shopify Plus.

Konfigurujesz sklep, a następnie przenosisz własność na klienta, gdy sklep jest gotowy do uruchomienia.

Po transferze sprzedawca staje się właścicielem sklepu, a sklep opuszcza Twoją organizację.

Ograniczenia sklepów przenoszonych na klienta

Dopóki sklep przenoszony na klienta pozostaje w Twojej organizacji, obowiązują następujące ograniczenia:

  • Możesz instalować tylko darmowe aplikacje oraz aplikacje przyjazne dla partnerów. Nie można instalować aplikacji niestandardowych ani wersji roboczych aplikacji.
  • Prawdziwe transakcje nie są obsługiwane.
  • Informacje o obsługiwanych testowych metodach realizacji zakupu znajdziesz w sekcji Zamówienia testowe.
  • Etykiety wysyłkowe służą wyłącznie do testowania. Funkcjonalne etykiety nie są dostępne.
  • Nie możesz dezaktywować trybu prywatnego dla sklepu online. Możesz dostosować i wyświetlić podgląd strony docelowej Hasło.
  • Po transferze na klienta sklep nie kwalifikuje się do promocji ani darmowych wersji próbnych.
  • Limity pamięci masowej dla plików, filmów i modeli 3D odpowiadają planowi Basic, dopóki sklep znajduje się w Twojej organizacji.

Dowiedz się więcej o sklepach przenoszonych na klienta, w tym o ich ograniczeniach, na Shopify.dev.

Co można robić w Dev Dashboard

Szczegółowe instrukcje dotyczące Dev dashboard znajdują się na Shopify.dev. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z poniższymi stronami na Shopify.dev: