Odinstalowanie kanału sprzedaży Shopify Collective
Jeśli nie chcesz już sprzedawać swoich produktów za pośrednictwem detalistów w Shopify Collective, możesz odinstalować ten kanał sprzedaży. Aby zawiesić sprzedaż tylko tymczasowo, możesz dezaktywować cenniki. Aby uniemożliwić detalistom znalezienie Twoich produktów, możesz dezaktywować swoją widoczność dla detalistów.
Jeśli masz problemy techniczne z kanałem sprzedaży Shopify Collective, skontaktuj się z Pomocą techniczną Shopify.
Odinstalowanie Shopify Collective wiąże się z następującymi skutkami:
- Wszystkie relacje z detalistami zostają natychmiast zerwane.
- Przestaniesz otrzymywać nowe zamówienia z Collective.
- Niezrealizowane zamówienia zostają anulowane, a detaliści otrzymują zwrot kosztów.
- Wszystkie zaległe zwroty, których żądają klienci, muszą być obsługiwane ręcznie przez detalistę.
Kanał sprzedaży Shopify Collective zostaje automatycznie odinstalowany, gdy wyłączysz usługę Shopify Network Intelligence.
Jeśli współpracujący z Tobą detalista odinstaluje aplikację Shopify Collective, otrzymasz powiadomienie e-mail.
Odinstaluj kanał sprzedaży Shopify Collective
Kanał sprzedaży Shopify Collective możesz odinstalować z panelu administracyjnego Shopify w dowolnym momencie.
Kroki:
W panelu administracyjnym Shopify przejdź do opcji Kanały sprzedaży > Collective: Supplier.
Kliknij … > Odinstaluj.
Wybierz opcje z menu rozwijanego Powód odinstalowania
Opcjonalnie: aby podzielić się opinią na temat odinstalowania kanału sprzedaży, wprowadź tekst w polu Prześlij opinię.
Kliknij Odinstaluj.