De versiegeschiedenis van een workflow in Shopify Flow bekijken

Voor elke workflow in Shopify Flow wordt een volledige versiegeschiedenis bijgehouden. Daarin worden bewerkingen, activeringen, deactiveringen en exports van de workflow vastgelegd. Elke versie bevat gegevens, zoals de naam van de gebruiker die de wijziging heeft aangebracht en het tijdstempel. Wijzigingen die je in je workflowconcepten aanbrengt, worden automatisch in de versiegeschiedenis vastgelegd, dus je hoeft hier verder niets voor te doen.

Je kunt de versiegeschiedenis van een workflow gebruiken wanneer je problemen met je workflow moet oplossen en wilt bepalen welke gebruikers specifieke wijzigingen in een workflow hebben aangebracht. Je kunt vanuit de versiegeschiedenis ook een eerdere versie van de workflow herstellen.

Elke medewerker met toegang tot de Flow-app heeft toegang tot de versiegeschiedenis van elke workflow.

Overwegingen voor de versiegeschiedenis

Neem de volgende overwegingen door voordat je de versiegeschiedenis van een workflow gebruikt:

  • Bepaalde historische gegevens van workflowgebeurtenissen zijn pas beschikbaar vanaf april 2026.
  • Gegevens van workflowgebeurtenissen worden slechts 1 jaar in de versiegeschiedenis van de workflow bewaard.
  • Als er meerdere bewerkingen in een versie zijn uitgevoerd, worden in de versiegeschiedenis alleen de 7 meest recente wijzigingen van elke gebruiker weergegeven.

De versiegeschiedenis van een workflow openen

Je kunt de versiegeschiedenis van een workflow openen op de pagina met workflowgegevens. De versiegeschiedenis bevat de volgende informatie:

  • De datum en tijd waarop de versie is geregistreerd.
  • Eventuele wijzigingen in de workflowstatus, bijvoorbeeld of de workflowversie Actief of een Concept is.
  • Het type wijzigingen dat is aangebracht in de versie, zoals of de workflow is Bewerkt of Geactiveerd. Als er meerdere bewerkingen in een versie zijn uitgevoerd, worden in de versiegeschiedenis alleen de 7 meest recente wijzigingen van elke gebruiker weergegeven.
  • De naam van de gebruiker die de wijziging heeft aangebracht.
  • Eventuele problemen met de workflowversie, zoals ontbrekende configuratiegegevens.

In de versiegeschiedenis worden ook wijzigingen gemarkeerd die door Sidekick of Shopify zijn aangebracht, zoals migraties of geautomatiseerde processen.

Stappen:

  1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps > Flow.

  2. Klik op de workflow waarvan je de versiegeschiedenis wilt bekijken.

  3. Klik op het tabblad Versiegeschiedenis.

  4. Optioneel: voer de volgende acties uit om een eerdere versie van de workflow te bekijken:

    1. Klik op de versie in de versiegeschiedenis om een alleen-lezenweergave van de workflow te openen.
    2. Optioneel: klik op Vergelijken om te zien hoe die versie verschilt van een andere versie in het tabblad Versiegeschiedenis. Klik op een versienaam om te wijzigen met welke versie je vergelijkt.

Een eerdere versie van een workflow herstellen

Je kunt de versiegeschiedenis gebruiken om een eerdere versie van een workflow te herstellen. De herstelde versie wordt als concept in de editor geopend, zodat je wijzigingen kunt aanbrengen en problemen kunt oplossen voordat je deze opslaat.

Wanneer je een versie van een workflow herstelt, wordt je huidige workflow-concept verworpen en wordt de herstelde versie een nieuwe versie in de versiegeschiedenis. De nieuwe versie van de workflow bevat een opmerking in de kolom Recente geschiedenis waarin staat dat deze is hersteld vanuit een eerdere workflowversie. De workflowversie die je gebruikt om te herstellen, wordt niet overschreven in de Versiegeschiedenis, zodat je de workflow nogmaals vanuit dezelfde versie kunt herstellen.

Stappen:

  1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps > Flow.

  2. Klik op de workflow waarvan je een eerdere versie wilt herstellen.

  3. Klik op het tabblad Versiegeschiedenis.

  4. Klik in de versiegeschiedenis op de versie die je wilt herstellen. Hierdoor wordt de workflowversie in een alleen-lezenstatus geopend.

  5. Optioneel: klik op Vergelijken om te zien hoe die versie verschilt van een andere versie in het tabblad Versiegeschiedenis. Klik op een versienaam om te wijzigen met welke versie je vergelijkt.

  6. Klik op Versie herstellen.

  7. Klik in het dialoogvenster Versie herstellen op Herstellen.

  8. Optioneel: breng in de workflow-editor eventuele wijzigingen aan in het concept van de herstelde workflow, zoals het oplossen van bestaande workflow-validatieproblemen.

  9. Optioneel: activeer het herstelde workflow-concept:

    • Als je workflow inactief is, klik je op Workflow inschakelen om de herstelde versie te activeren.
    • Als je workflow actief is, klik je op Wijzigingen toepassen > Toepassen.