De koppeling met leveranciers verbreken in de Shopify Collective-app

Je kunt de koppeling met een leverancier in je Shopify Collective-app verbreken als je besluit de samenwerking te beëindigen. Als je de koppeling met een leverancier verbreekt, krijgt deze een e-mail waarin staat dat jullie winkels niet langer zijn gekoppeld. Zodra je de koppeling met leveranciers verbreekt, stopt de productsynchronisatie met hen.

Het is een goed idee om contact op te nemen met leveranciers voordat je de koppeling met hen verbreekt, zodat je eventuele te betalen bedragen voor afgehandelde bestellingen kunt bespreken en af te spreken hoe jullie omgaan met openstaande bestellingen.

Aandachtspunten bij het verbreken van de koppeling met leveranciers

Lees de volgende aandachtspunten voordat je de koppeling met een leverancier verbreekt in je Shopify Collective-app:

  • Wanneer je de koppeling met een leverancier verbreekt, wordt de verbinding tussen jullie Shopify-winkels direct verbroken. De leverancier krijgt hiervan per e-mail bericht.
  • Voor producten die je van de leverancier hebt geïmporteerd, gebeurt een van de volgende dingen, afhankelijk van hoe je met niet-beschikbare producten omgaat in je productbeleid:
    • De productvoorraad wordt ingesteld op 0.
    • Producten krijgen de conceptstatus.
    • Producten worden permanent uit je winkel verwijderd.
  • Er kunnen geen nieuwe bestellingen worden aangemaakt bij de ontkoppelde leverancier en deze kan openstaande bestellingen annuleren.
  • De bestelsynchronisatie stopt binnen enkele minuten na het ontkoppelen van een leverancier. Als er trackingnummers aan bestellingen worden toegevoegd, worden deze ook niet gesynchroniseerd.
  • Betalingen voor afgehandelde bestellingen worden niet beïnvloed en terugbetalingen kunnen nog steeds worden verwerkt.

Een leverancier betalen na het beëindigen van een samenwerking

Er kunnen geen nieuwe bestellingen worden aangemaakt bij een ontkoppelde leverancier, maar er kunnen nog wel bestaande bestellingen zijn die je nog niet hebt betaald. Hoe je deze bestellingen betaalt, hangt af van je betalingsinstellingen in de Shopify Collective-app en de individuele afspraak die je met de leverancier hebt gemaakt.

Als automatische betalingen zijn geactiveerd bij een leverancier

Als je de leverancier betaalt via automatische betalingen, lopen de automatische betalingen voor bestellingen die de leverancier al heeft afgehandeld door nadat je de koppeling hebt verbroken.

Alle openstaande bestellingen waarmee je doorgaat, moeten handmatig worden betaald. Zorg ervoor dat je een betaalmethode en voorwaarden afspreekt met de ontkoppelde leverancier.

Als automatische betalingen zijn gedeactiveerd bij een leverancier

Als je geen automatische betalingen gebruikt bij de leverancier, betaal je na het verbreken van de koppeling voor alle eerder afgehandelde bestellingen met de overeengekomen handmatige betaalmethode en voorwaarden.

De koppeling met een leverancier verbreken

Als je een samenwerking in Shopify Collective wilt beëindigen, kun je de koppeling met een leverancier verbreken. Als je de koppeling verbreekt, kun je ook een melding sturen over eventuele frauduleuze praktijken of wangedrag die je bent tegengekomen.

Nadat je de koppeling met een leverancier hebt verbroken, kun je nog steeds diens contactgegevens en je bestellingen en verkoopstatistieken bekijken op het tabblad Archief op de pagina Leveranciers in de Shopify Collective-app.

Stappen:

  1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps > Collective.

  2. Klik op Leveranciers.

  3. Klik op het tabblad Gekoppeld op de leverancier waarvan je de koppeling wilt verbreken of selecteer deze.

  4. Klik op Leverancier ontkoppelen

  5. Optioneel: als je een melding over de leverancier naar het Collective-team wilt sturen, selecteer je Leverancier melden wegens wangedrag en voer je een bericht in.

  6. Klik op Ontkoppelen.