Sidekick-geheugen en -personalisatie

Sidekick onthoudt informatie uit je gesprekken om gepersonaliseerde ondersteuning te bieden. Naarmate je met Sidekick communiceert, worden de antwoorden relevanter en beter afgestemd op je winkel, zodat je minder tijd hoeft te besteden aan het herhalen van context. Sidekick leert in de loop van de tijd de volgende soorten informatie:

  • Expliciete voorkeuren: Wanneer je Sidekick specifieke informatie over jezelf of je voorkeuren geeft, onthoudt Sidekick dit voor toekomstige gesprekken.
  • Eerdere gesprekken: Sidekick kan eerdere interacties terughalen, zodat je de draad kunt oppakken waar je gebleven was. Als je vorige week een onderwerp hebt besproken, kun je er op een natuurlijke manier naar verwijzen zonder de volledige context opnieuw uit te leggen.
  • Impliciete persoonlijke voorkeuren: Terwijl je met Sidekick werkt, leert het hoe je bij voorkeur informatie ontvangt en past het de antwoorden aan jouw stijl aan. Dit gebeurt na verloop van tijd automatisch op basis van je interacties.
  • Recente activiteit: Sidekick kan verwijzen naar wat je onlangs hebt gedaan in je Shopify-beheercentrum. Bijvoorbeeld, je bewerkt een product en opent vervolgens Sidekick. Sidekick kan dan vermelden dat je net met een product bezig was, zodat je niet hoeft uit te leggen wat je aan het doen was.

Aandachtspunten voor het geheugen van Sidekick

Neem de volgende aandachtspunten door voordat je het geheugen van Sidekick gebruikt:

  • Sidekick onthoudt gesprekken uit de Sidekick-chat in je Shopify-beheercentrum. Gesprekken met Sidekick in de themabewerker worden niet toegevoegd aan het geheugen van Sidekick.
  • Om het werk in de themabewerker voort te zetten in de Sidekick-chat, neem je de gegevens op in je nieuwe vraag.
  • Sidekick onthoudt je eerdere gesprekken ongeveer drie maanden.
  • Sidekick kan verwijzen naar je recente activiteit in je Shopify-beheercentrum van ongeveer de afgelopen 12 uur. Oudere activiteit is niet beschikbaar voor Sidekick.
  • Als je het geheugen voor een gesprek uitschakelt, gebruikt Sidekick je opgeslagen informatie of recente activiteit niet in dat gesprek.

Chatgeschiedenis van Sidekick bekijken

Sidekick bewaart je chatgeschiedenis voor alle browsersessies. Je kunt op de volgende manieren een lijst met eerdere gesprekken openen:

  • Klik in het Sidekick-chatvenster op de titel van het gesprek in de chatkiezer.
  • Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Sidekick-gesprekken.

In de gesprekkenlijst kun je op trefwoord zoeken om specifieke gesprekken te vinden.

Geheugen uitschakelen voor een Sidekick-gesprek

Als je niet wilt dat Sidekick toegang heeft tot je opgeslagen informatie of nieuwe details uit een gesprek opslaat, kun je het geheugen uitschakelen. Wanneer het geheugen is uitgeschakeld, beantwoordt Sidekick nog steeds je vragen, maar roept het geen eerdere voorkeuren op, verwijst het niet naar je recente activiteit en slaat het niets nieuws op uit het huidige gesprek.

Nadat je het geheugen voor een gesprek hebt uitgeschakeld, kun je het niet meer inschakelen voor datzelfde gesprek. Om een nieuw gesprek te starten waarbij het geheugen is ingeschakeld, sluit je het huidige gesprek en start je een nieuwe.

Stappen:

Desktop
  1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Sidekick of klik op het Sidekick-pictogram.

  2. Klik op het Toggle-On-pictogram om de geheugenfuncties uit te schakelen.

Mobiel
  1. Ga vanuit de Shopify-app naar een willekeurige pagina in je winkel en tik op het Sidekick-pictogram.

  2. Tik in het chatvenster op het Plus-pictogram.

  3. Tik naast Geheugen op het Toggle-On-pictogram om de geheugenfuncties uit te schakelen.

Opgeslagen gegevens beheren

Je kunt de informatie die Sidekick heeft opgeslagen op elk moment updaten of verwijderen. Vraag in een gesprek om een overzicht om te controleren wat Sidekick onthoudt. Als je wilt dat Sidekick specifieke gegevens vergeet, kun je dat rechtstreeks vragen. Sidekick bevestigt de wijzigingen vervolgens.

Dit geldt voor je opgeslagen voorkeuren en je gesprekken. Je recente activiteit in het beheercentrum maakt geen deel uit van het opgeslagen geheugen van Sidekick en wordt dus niet opgenomen in een overzicht. Sidekick kan ongeveer 12 uur lang verwijzen naar je recente activiteit, daarna is dit niet meer beschikbaar. Als je niet wilt dat Sidekick in een gesprek naar je recente activiteit verwijst, kun je het geheugen uitschakelen.

Een Sidekick-gesprek hernoemen

Je kunt een Sidekick-gesprek hernoemen om het later gemakkelijker terug te vinden in je chatgeschiedenis.

Stappen:

  1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Sidekick-gesprekken, of ga naar Sidekick en selecteer een eerder gesprek.

  2. Klik op het Menu options icon-pictogram bij het gesprek dat je wilt hernoemen.

  3. Klik op Naam wijzigen en voer vervolgens een nieuwe titel in voor het gesprek.

Een Sidekick-gesprek verwijderen

Je kunt een Sidekick-gesprek op elk moment verwijderen. Door een gesprek te verwijderen, wordt het uit je chatgeschiedenis en uit Sidekicks geheugen van eerdere interacties verwijderd. Je opgeslagen voorkeuren worden niet gewijzigd.

Stappen:

  1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Sidekick-gesprekken, of ga naar Sidekick en selecteer een eerder gesprek.

  2. Klik op het Menu options icon-pictogram bij het gesprek dat je wilt verwijderen.

  3. Klik op Verwijderen.