Toegang van AI-tools tot je winkel autoriseren
Een externe AI-tool aan je winkel koppelen, betekent dat je die tool toestaat om toegang te krijgen tot je winkelgegevens en namens jou acties uit te voeren. Je bepaalt zelf aan welke winkel een tool wordt gekoppeld, tot hoeveel gegevens deze toegang heeft en wanneer die toegang eindigt.
De Shopify-integraties voor AI-tools zijn niet beschikbaar in de Shopify App Store. Je installeert ze rechtstreeks vanuit de AI-tool. Gebruik voor elke AI-tool de officiële Shopify-integratie en maak geen API-toegangstoken aan of bouw geen eigen integratie om een AI-tool aan je winkel te koppelen. Door deze integraties te gebruiken, ga je akkoord met de Servicevoorwaarden van de Shopify API.
Op deze pagina
Gegevenstoegang en gebruikersrechten
Jij beheert het niveau van gegevenstoegang voor elke geautoriseerde gebruiker of medewerker in je Shopify-beheercentrum. Een AI-tool heeft alleen toegang tot gegevens of kan alleen wijzigingen in je winkel aanbrengen binnen het niveau van gegevenstoegang dat je aan de gebruiker hebt verleend.
Je beheert het toegangsniveau van de tool op twee manieren:
- Gegevenstoegang: jij bepaalt welke toegang de AI-tool heeft. Bij het installeren van de integratie of het upgraden van de toegang ervan, word je gevraagd de toegang goed te keuren. Bepaalde toegang is alleen-lezen, waardoor de tool gegevens kan bekijken maar niet kan wijzigen. Andere toegang omvat schrijftoegang, waarmee de tool gegevens kan bewerken en namens jou acties kan uitvoeren. Als je de tool niet het gevraagde toegangsniveau wilt geven, kun je het verzoek weigeren.
- Gebruikersrechten: gebruikers die de AI-tool gebruiken, worden beperkt door hun gebruikersrechten. Een gebruiker die bijvoorbeeld productgegevens kan lezen maar niet kan bewerken, kan de tool niet de mogelijkheid geven om productgegevens te bewerken.
Nadat je toestemming hebt gegeven om je gegevens met de externe partij te delen, worden de door jou geselecteerde gegevens doorgegeven aan de AI-tool. Vanaf dat moment verlaten je gegevens de Shopify-omgeving en vallen deze onder de voorwaarden en het privacybeleid van die provider.
Controleer elke toestemming voordat je deze bevestigt. Om het gegevenstoegangsbereik te verkleinen nadat je het hebt goedgekeurd, moet je de integratie deïnstalleren.
Toegang tot je winkel autoriseren
Het koppelen van een AI-tool bestaat uit twee stappen en elke stap vereist een eigen bevestiging.
Stappen:
- Installeer de Shopify-plug-in voor ChatGPT, de Shopify-connector voor Claude of de Shopify-connector voor Perplexity vanuit die tool, of installeer de Shopify CLI-connector. De externe tool maakt verbinding met Shopify en je wordt doorgestuurd naar het Shopify-beheercentrum om te authenticeren.
- Beoordeel en keur op de installatiepagina het niveau van gegevenstoegang goed waar de tool om vraagt. Deze stap delegeert de toegang tot je winkel, dus zorg ervoor dat je akkoord gaat met het toegangsniveau voordat je het accepteert. Als de tool voor een later verzoek een hoger niveau voor gegevenstoegang aanvraagt, word je gevraagd de verhoging te autoriseren.
Nadat de tool toegang heeft, leest en bewerkt deze gegevens in je winkel wanneer je er vragen aan stelt, beperkt door de toegang die je hebt verleend en door je gebruikersrechten.
Winkels koppelen en wisselen
Wanneer je de Shopify-integratie voor ChatGPT, Claude of Perplexity gebruikt, kun je slechts één winkel tegelijk koppelen, zelfs als je winkels zich in dezelfde organisatie bevinden.
Vraag de AI-tool om verbinding te maken met een andere Shopify-winkel om van winkel te wisselen. De tool verbreekt de verbinding met de huidige winkel en start vervolgens een nieuwe autorisatie, zodat je de volgende winkel kunt kiezen.
Start na het wisselen van winkel een nieuw gesprek in de AI-tool. Een gesprek dat is gestart voordat je van winkel bent gewisseld, kan de eerdere verbinding blijven gebruiken, waardoor je mogelijk wordt gevraagd de winkel die je hebt verlaten te autoriseren.
Toegang van AI-tools intrekken
Je kunt de toegang van een AI-tool tot je winkel op elk moment intrekken door de integratie te deïnstalleren in je Shopify-beheercentrum. Nadat je deze hebt gedeïnstalleerd, kan de tool je winkelgegevens niet meer lezen of bewerken.
Deïnstalleren is ook de manier waarop je de toegang van een tool vermindert. Je kunt een al goedgekeurd niveau van gegevenstoegang niet verlagen. Om een tool minder toegang te geven, moet je de integratie dus deïnstalleren en vervolgens opnieuw installeren.