Migrering til den rollebaserte tilgangskontrollmodellen
Partnerorganisasjoner migreres automatisk til rollebasert tilgangskontroll. Du trenger ikke å foreta deg noe. Shopify tildeler automatisk roller som bevarer teamets nåværende tilgang uten behov for oppsett, omkonfigurering eller avbrudd i det daglige arbeidet.
Etter migreringen kan du se gjennom rollene Shopify har lagt til for å bevare teamets nåværende tilgang. Dette er egendefinerte roller basert på de tidligere tillatelsessettene for brukerne. Brukere med de samme tillatelsene blir tildelt de samme rollene.
Etter migreringen bruker organisasjonen 7 systemroller administrert av Shopify i stedet for å tildele tillatelser for hver enkelt bruker. Du kan også opprette egendefinerte roller for alt systemrollene ikke dekker.
Hva endres etter migrering
Migreringen til rollebasert tilgangskontroll samler all brukertilgang i én enkelt visning. Som et resultat inkluderer brukerlisten alle med tilgang til hvilken som helst del av organisasjonen din, selv om de ikke var synlige på ett sted tidligere.
Dette inkluderer følgende brukere med:
- Tilgang til partnerinstrumentbordet
- Tilgang til Dev Dashboard
- Tilgang til butikker i organisasjonen din, inkludert butikker for kundeoverføring, utviklingsbutikker og butikker for samarbeidspartnere
- Butikkeierskap, inkludert brukere som opprinnelig opprettet butikker for kundeoverføring eller utviklingsbutikker
Hvis noen i listen har forlatt organisasjonen din eller ikke lenger trenger tilgang, bør du fjerne dem snarest. Du kan bruke filtre for å finne disse brukerne og massefjerne dem.
Se i tillegg gjennom følgende endringer med modellen for rollebasert tilgangskontroll:
- Tillatelsesmodell: Rollebaserte tillatelser erstatter tildelingen av brukertillatelser for hver enkelt bruker. Systemroller tildeles automatisk for å bevare tilgang.
- Organisasjonsstruktur: Den forrige modellen tillot flere organisasjonseiere. Etter migreringen har hver organisasjon én organisasjonseier. Alle andre tidligere eiere blir organisasjonsadministratorer med samme tilgangsnivå, med unntak av muligheten til å overføre eierskapet til organisasjonen.
Kjent tilgangsendring
Brukere som tidligere hadde tillatelsen til å administrere medlemmer migreres til rollen brukeradministrator for organisasjon. Denne rollen lar brukere tildele eksisterende roller til andre brukere, men ikke opprette eller redigere roller. For å gi full tilgang til rolleadministrasjon, kan organisasjonseieren tildele rollen organisasjonsadministrator til disse brukerne.
Etter migrering
Etter migreringen kan du utføre følgende oppgaver:
- Se gjennom rolletildelingene og tillatelsene i hver rolle, og rediger roller eller omkonfigurer tilgang etter behov.
- Opprette egendefinerte roller med spesifikke tillatelser for teamet ditt.
- Tildele flere roller til én enkelt bruker.
- Administrere butikktilgang sentralt for alle butikker i organisasjonen.
Finn ut mer om roller administrert av Shopify.