Se gjennom versjonshistorikken til en arbeidsflyt i Shopify Flow

Hver arbeidsflyt i Shopify Flow registrerer en komplett versjonshistorikk, og lagrer en logg over redigeringer, aktiveringer, deaktiveringer og eksporteringer av arbeidsflyten. Hver versjonsoppføring inkluderer informasjon, for eksempel navnet på brukeren som gjorde endringen og tidsstempelet. Endringer du gjør i arbeidsflytutkastene dine loggføres automatisk i versjonshistorikken, og krever ingen ekstra handlinger fra deg.

Du kan bruke en arbeidsflyts versjonshistorikk når du må feilsøke arbeidsflyten og identifisere hvilke brukere som gjorde bestemte endringer i en arbeidsflyt. Du kan også gjenopprette en tidligere versjon av arbeidsflyten fra versjonshistorikken.

Alle medarbeidere med tilgang til Flow-appen har tilgang til versjonshistorikken for alle arbeidsflyter.

Viktige hensyn for versjonshistorikken

Før du bruker versjonshistorikken for en arbeidsflyt, bør du gå gjennom følgende viktige hensyn:

  • Enkelte historiske hendelsesdata for arbeidsflyter er kun tilgjengelige fra april 2026 og fremover.
  • Hendelsesdata for arbeidsflyter beholdes i arbeidsflytens versjonshistorikk i kun 1 år.
  • Hvis det gjøres flere redigeringer i en versjon, viser versjonshistorikken kun de 7 nyeste endringene fra hver bruker.

Få tilgang til versjonshistorikken for en arbeidsflyt

Du får tilgang til versjonshistorikken for en arbeidsflyt på detaljsiden for arbeidsflyten. Versjonshistorikken inneholder følgende informasjon:

  • Dato og klokkeslett for når versjonen ble loggført.
  • Eventuelle endringer i status for arbeidsflyten, for eksempel at arbeidsflytversjonen er Aktiv eller et Utkast.
  • Hvilken type endringer som ble gjort i versjonen, for eksempel om arbeidsflyten ble Redigert eller Aktivert. Hvis det gjøres flere redigeringer i en versjon, viser versjonshistorikken kun de 7 nyeste endringene fra hver bruker.
  • Navnet på brukeren som gjorde endringen.
  • Eventuelle problemer med arbeidsflytversjonen, for eksempel manglende konfigurasjonsdata.

Versjonshistorikken markerer også endringer som er gjort av Sidekick eller Shopify, som for eksempel migreringer eller automatiserte prosesser.

Trinn:

  1. Fra Shopify-administratoren går du til Apper > Flow.

  2. Klikk på arbeidsflyten du vil se versjonshistorikken for.

  3. Klikk på fanen Versjonshistorikk.

  4. Valgfritt: Gjør følgende for å se gjennom en tidligere versjon av arbeidsflyten:

    1. Klikk på versjonen i versjonshistorikken for å få tilgang til en skrivebeskyttet visning av arbeidsflyten.
    2. Valgfritt: Klikk på Sammenlign for å se hvordan den versjonen skiller seg fra andre versjoner i fanen Versjonshistorikk. Klikk på et versjonsnavn for å endre hvilken versjon du sammenligner med.

Gjenopprett en tidligere versjon av en arbeidsflyt

Du kan bruke versjonshistorikken til å gjenopprette en tidligere versjon av en arbeidsflyt. Den gjenopprettede versjonen åpnes i redigeringsprogrammet som et utkast, slik at du kan gjøre endringer og løse problemer før du lagrer den.

Når du gjenoppretter en versjon av en arbeidsflyt, forkastes gjeldende utkast av arbeidsflyten, og den gjenopprettede versjonen blir en ny versjon i versjonshistorikken. Den nye versjonen av arbeidsflyten inneholder et notat i kolonnen Nylig logg som angir at den ble gjenopprettet fra en tidligere arbeidsflytversjon. Arbeidsflytversjonen du bruker til å gjenopprette fra, blir ikke overskrevet i Versjonshistorikk, slik at du kan gjenopprette arbeidsflyten fra den samme versjonen igjen.

Trinn:

  1. Fra Shopify-administratoren går du til Apper > Flow.

  2. Klikk på arbeidsflyten du vil gjenopprette en tidligere versjon av.

  3. Klikk på fanen Versjonshistorikk.

  4. Klikk på versjonen i versjonshistorikken som du vil gjenopprette. Dette åpner arbeidsflytversjonen i en skrivebeskyttet tilstand.

  5. Valgfritt: Klikk på Sammenlign for å se hvordan den versjonen skiller seg fra andre versjoner i fanen Versjonshistorikk. Klikk på et versjonsnavn for å endre hvilken versjon du sammenligner med.

  6. Klikk på Gjenopprett versjon.

  7. I dialogboksen Gjenopprett versjon klikker du på Gjenopprett.

  8. Valgfritt: Gjør eventuelle endringer i utkastet av den gjenopprettede arbeidsflyten i redigeringsprogrammet for arbeidsflyt, for eksempel å løse eksisterende valideringsproblemer.

  9. Valgfritt: Aktiver det gjenopprettede arbeidsflytutkastet:

    • Hvis arbeidsflyten din er inaktiv, klikker du på Slå på arbeidsflyt for å aktivere den gjenopprettede versjonen.
    • Hvis arbeidsflyten din er aktiv, klikker du på Bruk endringer > Bruk.