Autorisere tilgang for AI-verktøy til butikken
Å koble et tredjeparts AI-verktøy til butikken innebærer å gi verktøyet tilgang til butikkdataene og la det utføre handlinger på dine vegne. Du kontrollerer hvilken butikk verktøyet kobles til, hvor mye data det har tilgang til, og når denne tilgangen avsluttes.
Shopify-integrasjonene for AI-verktøy er ikke tilgjengelige i Shopify App Store. Du installerer dem direkte fra hvert enkelt AI-verktøy. Bruk den offisielle Shopify-integrasjonen for hvert AI-verktøy, og ikke opprett en pollett for adgang til API-et eller bygg din egen integrasjon for å koble et AI-verktøy til butikken. Ved å bruke disse integrasjonene godtar du Shopify API-vilkårene.
På denne siden
Datatilgang og brukertillatelser
Du kontrollerer nivået for datatilgang for hver autoriserte bruker eller medarbeider i Shopify-administratoren. Et AI-verktøy har bare tilgang til data og kan bare gjøre endringer i butikken innenfor det datatilgangsnivået du har gitt brukeren.
Du kontrollerer verktøyets tilgangsnivå på to måter:
- Datatilgang: Du bestemmer hvilken tilgang AI-verktøyet har. Når du installerer integrasjonen eller oppgraderer tilgangen dens, blir du bedt om å godkjenne tilgangen. Noen typer tilgang er skrivebeskyttet, som lar verktøyet vise data, men ikke endre dem. Andre typer inkluderer skrivetilgang, som lar verktøyet redigere data og utføre handlinger på dine vegne. Hvis du ikke vil gi verktøyet det forespurte tilgangsnivået, kan du avvise forespørselen.
- Brukertillatelser: Brukere som samhandler med AI-verktøyet, er begrenset av brukertillatelsene sine. For eksempel kan ikke en bruker som kan lese produktdata, men ikke redigere dem, gi verktøyet mulighet til å redigere produktdata.
Etter at du har autorisert deling av data med en tredjepart, overføres de valgte dataene til AI-verktøyet. Da forlater dataene Shopify-miljøet og er underlagt denne leverandørens vilkår og personvernregler.
Gå gjennom hver tillatelse før du bekrefter den. Hvis du vil redusere datatilgangsomfanget etter at du har godkjent det, må du avinstallere integrasjonen.
Autorisere tilgang til butikken
Tilkobling av et AI-verktøy krever to trinn, og begge trinnene krever en egen bekreftelse.
Trinn:
- Installer Shopify-programtillegget for ChatGPT, Shopify-tilkoblingen for Claude eller Shopify-tilkoblingen for Perplexity fra det gjeldende verktøyet, eller sett opp Shopify CLI-tilkoblingen. Tredjepartsverktøyet kobles til Shopify, og du omdirigeres til Shopify-administratoren for å autentisere.
- På installasjonssiden kan du se gjennom og godkjenne datatilgangsnivået som verktøyet ber om. Dette trinnet delegerer tilgang til butikken, så sørg for at du er komfortabel med tilgangsnivået før du godtar det. Hvis verktøyet ber om et høyere datatilgangsnivå for en senere forespørsel, blir du bedt om å autorisere økningen.
Etter at verktøyet har fått tilgang, leser og redigerer det data i butikken når du stiller det spørsmål, begrenset av tilgangen du har gitt og brukertillatelsene dine.
Koble til og bytte butikker
Når du bruker Shopify-integrasjonen for ChatGPT, Claude eller Perplexity, kan du koble til én butikk om gangen, selv om butikkene er i samme organisasjon.
For å bytte butikk, ber du AI-verktøyet om å koble til en annen Shopify-butikk. Verktøyet kobler fra den nåværende butikken, og starter deretter en ny autorisasjon slik at du kan velge neste butikk.
Etter at du har byttet butikk, starter du en ny samtale i AI-verktøyet. En samtale som startet før du byttet butikk, kan fortsette å bruke den tidligere forbindelsen, slik at den kan fortsette å be deg om å autorisere butikken du forlot.
Tilbakekalle tilgang for AI-verktøy
Du kan når som helst tilbakekalle et AI-verktøys tilgang til butikken ved å avinstallere integrasjonen fra Shopify-administratoren. Etter at du har avinstallert den, kan ikke lenger verktøyet lese eller redigere butikkdataene.
Å avinstallere er også måten du reduserer et verktøys tilgang på. Du kan ikke senke et datatilgangsnivå du allerede har godkjent. For å gi et verktøy mindre tilgang, må du derfor avinstallere integrasjonen og deretter installere den på nytt.