Prisijungimo per socialinius tinklus parinkčių valdymas
Prie klientų paskyrų susietus prisijungimo per socialinius tinklus metodus galite valdyti „Shopify“ administratoriaus Klientų paskyrų nuostatose.
Šiame puslapyje
Prisijungimo per socialinius tinklus parinkčių valdymas
Susietą prisijungimo per socialinius tinklus metodą galite redaguoti, išjungti arba pašalinti.
Išjungus arba pašalinus prisijungimo per socialinius tinklus metodą, klientai lieka prisijungę, kad nebūtų trikdomas jų darbas. Prisijungimo per socialinius tinklus seansai baigiasi natūraliai arba klientams atsijungus.
Veiksmai:
„Shopify“ administratoriuje eikite į Nuostatos > Klientų paskyros.
Skiltyje Autentifikavimas spustelėkite Valdyti.
Šalia prisijungimo metodo, kurį norite pakeisti, spustelėkite … meniu.
Atlikite vieną iš šių veiksmų:
- Norėdami redaguoti prisijungimo parinktį, spustelėkite Valdyti ir atnaujinkite norimus redaguoti prisijungimo duomenis.
- Norėdami išjungti, bet nepašalinti prisijungimo parinkties, spustelėkite Išjungti.
- Norėdami pašalinti prisijungimo parinktį, spustelėkite Pašalinti, o tada dialogo lange dar kartą spustelėkite Pašalinti.
Prisijungimų per socialinius tinklus atnaujinimas keičiant klientų paskyrų domeną
Jei planuojate pakeisti savo klientų paskyrų domeną į kitą URL, prieš atlikdami pakeitimą „Shopify“ turėsite atnaujinti savo prisijungimo per socialinius tinklus nuostatas. Taip užtikrinsite, kad klientai galės ir toliau nepertraukiamai prisijungti.
Šie veiksmai reikalingi, kai „Shopify“ sistemoje atnaujinate klientų paskyrų URL iš senojo formato, pvz., shopify.com/1234567890/account, į naują subdomeno formatą account.jusu-parduotuve.com, arba iš esamo subdomeno į kitą subdomeną, pvz., atnaujinant account.jusu-parduotuve.com į customers.jusu-parduotuve.com.
Naują domeną pridėsite savo socialinių tinklų paslaugų teikėjo nuostatose kartu su esamu domenu. Pakeitę klientų paskyrų domeną „Shopify“ sistemoje ir patvirtinę, kad klientų prisijungimo ir atsijungimo procesas veikia, galėsite pašalinti senus domeno įrašus. Šiuos veiksmus turite pakartoti kiekvienai aktyvintai prisijungimo per socialinius tinklus parinkčiai.
Veiksmai:
Naujo klientų paskyrų subdomeno pridėjimas prie „Google“
- Eikite į „Google Cloud Console“ ir atidarykite API ir paslaugos > Prisijungimo duomenys.
- Pasirinkite „Shopify“ sukurtą „OAuth 2.0“ klientą.
- Skiltyje Patvirtinti „JavaScript“ šaltiniai pridėkite naują įrašą. Pavyzdžiui:
https://account.jusu-parduotuve.com - Skiltyje Patvirtinti peradresavimo adresai (URI) pridėkite naują įrašą. Pavyzdžiui:
https://account.jusu-parduotuve.com/authentication/social/google/callback - Skiltyje Atšaukti atgalinio iškvietimo URL pridėkite naują įrašą. Pavyzdžiui:
https://account.jusu-parduotuve.com/authentication/social/google/revoke - Išsaugokite pakeitimus. Kol kas palikite ir seną, ir naują URL.
- Grįžkite į savo „Shopify“ administratorių ir atlikite veiksmus, kad pakeistumėte savo paskyrų domeną į naują pritaikytą subdomeno URL „Shopify“ sistemoje.
- Išbandykite prisijungimą ir atsijungimą naudodami kiekvieną socialinio tinklo parinktį savo vitrinoje, kad įsitikintumėte, jog viskas veikia.
- Pasirenkama: įsitikinę, kad prisijungimo procesas veikia tinkamai, galite grįžti į „Google“ ir pašalinti senus domeno įrašus.
Pridėti naują klientų paskyrų subdomeną sistemoje „Facebook“
- Eikite į „Meta for Developers“ ir atidarykite savo programėlę.
- Eikite į „Facebook“ Login > Settings.
- Skiltyje Valid OAuth Redirect URIs pridėkite naują įrašą. Pavyzdžiui:
https://account.your-store.com/authentication/social/facebook/callback - Skiltyje Deauthorize Callback URL pridėkite naują įrašą. Pavyzdžiui:
https://account.your-store.com/authentication/social/facebook/revoke - Eikite į Settings > Basic.
- Skiltyje App Domains pridėkite naują įrašą. Pavyzdžiui:
account.your-store.com - Išsaugokite pakeitimus. Kol kas palikite ir seną, ir naują URL.
- Grįžkite į savo „Shopify“ administratorių ir atlikite veiksmus, kad pakeistumėte savo paskyrų domeną į naują pritaikytą subdomeno URL „Shopify“ sistemoje.
- Išbandykite prisijungimą ir atsijungimą naudodami kiekvieną socialinio tinklo parinktį savo vitrinoje, kad įsitikintumėte, jog viskas veikia.
- Pasirenkama: įsitikinę, kad prisijungimo procesas veikia tinkamai, galite grįžti į „Facebook“ ir pašalinti senus domeno įrašus.
Prisijungimo su „Shop“ valdymas
Jei suaktyvinote Shop Pay, Jūsų klientas gali prisijungti su savo „Shop“ prisijungimo duomenimis ir išsaugotais prieigos raktais. Klientai taip pat automatiškai prijungiami prie „Shop“ po to, kai atsiskaito Jūsų parduotuvėje naudodami Shop Pay.
Prisijungimas su „Shop“ yra automatiškai suaktyvinamas klientų paskyroms, ir jį galima pašalinti iš Jūsų parduotuvės tik tuo atveju, jei išjungsite Shop Pay.
Sužinokite, kaip pridėti mygtuką Prisijungti su „Shop“ į savo parduotuvę.