Egy munkafolyamat verzióelőzményeinek áttekintése a Shopify Flow-ban

A Shopify Flow minden munkafolyamata teljes verzióelőzményeket rögzít, amelyek naplózzák a munkafolyamat szerkesztéseit, aktiválásait, inaktiválásait és exportálásait. Minden verzióhoz kapcsolódó tétel olyan részleteket tartalmaz, mint a módosítást végző felhasználó neve és az időbélyeg. A munkafolyamat-tervezeteken végzett módosításokat a rendszer automatikusan naplózza a verzióelőzményekben, így ehhez nincs szükség további lépésekre.

A munkafolyamat verzióelőzményeit akkor használhatja, ha hibaelhárítást kell végeznie a munkafolyamaton, és meg kell határoznia, hogy mely felhasználók hajtottak végre adott módosításokat a munkafolyamaton. A verzióelőzményekből a munkafolyamat egy korábbi verzióját is visszaállíthatja.

A Flow alkalmazáshoz hozzáféréssel rendelkező bármely munkatárs megtekintheti bármely munkafolyamat verzióelőzményeit.

Tudnivalók a verzióelőzményekről

Mielőtt használná egy munkafolyamat verzióelőzményeit, tekintse át az alábbi tudnivalókat:

  • Bizonyos visszamenőleges munkafolyamat-eseményadatok csak 2026 áprilisától kezdődően érhetők el.
  • A munkafolyamat eseményadatait csak 1 évig őrzi meg a rendszer a munkafolyamat verzióelőzményeiben.
  • Ha egy verzión több szerkesztést is végeztek, akkor a verzióelőzmények felhasználónként csak a 7 legutóbbi módosítást jelenítik meg.

Munkafolyamat verzióelőzményeinek megtekintése

Egy munkafolyamat verzióelőzményeit a munkafolyamat részleteit tartalmazó oldalon tekintheti meg. A verzióelőzmények az alábbi információkat tartalmazzák:

  • A verzió naplózásának dátuma és időpontja.
  • A munkafolyamat állapotának bármely változása, például hogy a munkafolyamat-verzió Aktív vagy Tervezet állapotú-e.
  • A verzión végrehajtott módosítások típusa, például hogy a munkafolyamat Szerkesztve vagy Aktiválva lett. Ha egy verzión több szerkesztést is végeztek, akkor a verzióelőzmények felhasználónként csak a 7 legutóbbi módosítást jelenítik meg.
  • A módosítást végrehajtó felhasználó neve.
  • A munkafolyamat-verzióval kapcsolatos esetleges problémák, például hiányzó konfigurációs adatok.

A verzióelőzmények a Sidekick vagy a Shopify által végzett módosításokat, például a migrációkat vagy az automatizált folyamatokat is jelölik.

Lépések:

  1. A Shopify adminisztrációs felületén lépjen az Alkalmazások > Flow menüpontra.

  2. Kattintson arra a munkafolyamatra, amelynek a verzióelőzményeit át szeretné tekinteni.

  3. Kattintson a Verzióelőzmények fülre.

  4. Opcionális: A munkafolyamat egy korábbi verziójának áttekintéséhez hajtsa végre a következő lépéseket:

    1. Kattintson a verzióra a verzióelőzményekben a munkafolyamat csak olvasható nézetének megnyitásához.
    2. Opcionális: Kattintson az Összehasonlítás gombra, ha meg szeretné tekinteni, hogy az adott verzió miben tér el a Verzióelőzmények fülön található többi verziótól. Az összehasonlítás alapjául szolgáló verzió módosításához kattintson az egyik verzió nevére.

Munkafolyamat korábbi verziójának visszaállítása

A verzióelőzményeket használhatja a munkafolyamat egy korábbi verziójának visszaállítására. A visszaállított verzió tervezetként nyílik meg a szerkesztőben, így a mentés előtt módosításokat hajthat végre, és megoldhatja a problémákat.

Ha visszaállítja a munkafolyamat egy verzióját, az elveti a jelenlegi munkafolyamat-tervezetet, és új verzióként jelenik meg a verzióelőzményekben. A munkafolyamat új verziója egy megjegyzést tartalmaz a Legutóbbi történet oszlopban, amely jelzi, hogy az egy korábbi munkafolyamat-verzióból lett visszaállítva. A visszaállításhoz használt munkafolyamat-verziót a rendszer nem írja felül a Verzióelőzmények között, így a munkafolyamatot ismét visszaállíthatja ugyanabból a verzióból.

Lépések:

  1. A Shopify adminisztrációs felületén lépjen az Alkalmazások > Flow menüpontra.

  2. Kattintson arra a munkafolyamatra, amelynek a korábbi verzióját szeretné visszaállítani.

  3. Kattintson a Verzióelőzmények fülre.

  4. Kattintson a visszaállítani kívánt verzióra a verzióelőzményekben. Ezzel a munkafolyamat verziója csak olvasható állapotban nyílik meg.

  5. Opcionális: Kattintson az Összehasonlítás gombra, ha meg szeretné tekinteni, hogy az adott verzió miben tér el a Verzióelőzmények fülön található többi verziótól. Az összehasonlítás alapjául szolgáló verzió módosításához kattintson az egyik verzió nevére.

  6. Kattintson a Verzió visszaállítása gombra.

  7. A Verzió visszaállítása párbeszédpanelen kattintson a Visszaállítás gombra.

  8. Opcionális: Végezze el a szükséges módosításokat a visszaállított munkafolyamat tervezetén a munkafolyamat-szerkesztőben, például hárítsa el a munkafolyamat meglévő érvényesítési problémáit.

  9. Opcionális: Aktiválja a visszaállított munkafolyamat-tervezetet:

    • Ha a munkafolyamat inaktív, akkor kattintson a Munkafolyamat bekapcsolása gombra a visszaállított verzió aktiválásához.
    • Ha a munkafolyamat aktív, akkor kattintson a Módosítások alkalmazása > Alkalmazás lehetőségre.