A Sidekick memóriája és személyre szabása

A Sidekick megjegyzi a beszélgetésekből származó információkat, hogy személyre szabott támogatást nyújtson. Ahogy interakcióba lép a Sidekickkel, a válaszai egyre relevánsabbá és az Ön üzletére szabottabbá válnak, így kevesebb időt kell a kontextus ismétlésével töltenie. A Sidekick idővel a következő típusú információkat tanulja meg:

  • Kifejezett preferenciák: Amikor konkrét információkat oszt meg a Sidekickkel önmagáról vagy a preferenciáiról, a Sidekick megjegyzi azokat a jövőbeli beszélgetésekhez.
  • Korábbi beszélgetések: A Sidekick képes felidézni a korábbi interakciókat, így onnan folytathatja, ahol abbahagyta. Ha a múlt héten megvitatott egy témát, akkor természetesen hivatkozhat rá anélkül, hogy újra elmagyarázná a teljes kontextust.
  • Közvetett személyes preferenciák: Ahogy együtt dolgozik a Sidekickkel, az megtanulja, hogyan szereti megkapni az információkat, és válaszait az Ön stílusához igazítja. Ez idővel automatikusan történik az Ön interakciói alapján.
  • Legutóbbi tevékenység: A Sidekick hivatkozhat arra, hogy mit csinált nemrég a Shopify adminisztrációs felületén. Például, ha szerkeszt egy terméket, majd megnyitja a Sidekicket, a Sidekick megemlítheti, hogy éppen egy terméken dolgozott, így nem kell elmagyaráznia, mit is csinált.

A Sidekick memóriájával kapcsolatos tudnivalók

Mielőtt használná a Sidekick memóriáját, tekintse át az alábbi tudnivalókat:

  • A Sidekick megjegyzi a Shopify adminisztrációs felületén folytatott Sidekick-csevegésből származó beszélgetéseket. A témaszerkesztőben elérhető Sidekickkel folytatott beszélgetések nem kerülnek be a Sidekick memóriájába.
  • Ha a témaszerkesztőből származó munkát a Sidekick-csevegésben szeretné folytatni, foglalja bele a részleteket az új kérdésébe.
  • A Sidekick körülbelül 3 hónapig emlékszik a korábbi beszélgetésekre.
  • A Sidekick körülbelül az elmúlt 12 órában végzett tevékenységeire tud hivatkozni a Shopify adminisztrációs felületén. A régebbi tevékenységek nem érhetők el a Sidekick számára.
  • Ha egy beszélgetésnél kikapcsolja a memóriát, a Sidekick nem használja a tárolt információkat vagy az Ön legutóbbi tevékenységét abban a beszélgetésben.

Hozzáférés a Sidekick csevegési előzményeihez

A Sidekick a böngészési munkameneteken keresztül tárolja a csevegési előzményeket. A korábbi beszélgetések listáját a következő módokon érheti el:

  • A Sidekick csevegési ablakában kattintson a beszélgetés címére a csevegésválasztóban.
  • A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a Sidekick-beszélgetések menüpontra.

A beszélgetések listájában kulcsszó alapján kereshet adott beszélgetéseket.

Egy Sidekick-beszélgetés memóriájának kikapcsolása

Ha nem szeretné, hogy a Sidekick hozzáférjen a tárolt információkhoz, vagy új részleteket mentsen egy beszélgetésből, akkor kikapcsolhatja a memóriát. Ha a memória ki van kapcsolva, a Sidekick továbbra is válaszol a kérdéseire, de nem idézi fel a korábbi preferenciákat, nem hivatkozik a legutóbbi tevékenységére, és semmilyen új adatot nem tárol az aktuális beszélgetésből.

Miután kikapcsolta a memóriát egy beszélgetéshez, ugyanahhoz a beszélgetéshez már nem kapcsolhatja be újra. Ha bekapcsolt memóriával szeretne új beszélgetést indítani, zárja be az aktuális beszélgetést, és indítson egy újat.

Lépések:

Asztali gép
  1. A Shopify adminisztrációs felületén lépjen a Sidekick elemre, vagy kattintson a(z) Sidekick ikonra.

  2. A memóriafunkciók kikapcsolásához kattintson a(z) Toggle-On ikonra.

Mobil
  1. A Shopify alkalmazásban nyissa meg az üzlete bármelyik oldalát, és koppintson a(z) Sidekick ikonra.

  2. A csevegési ablakban koppintson a(z) Plus ikonra.

  3. A memóriafunkciók kikapcsolásához koppintson a Memória (Memory) felirat melletti Toggle-On ikonra.

Tárolt információk kezelése

Bármikor frissítheti vagy eltávolíthatja azokat az információkat, amelyeket a Sidekick tárolt. Ha szeretné áttekinteni, hogy mire emlékszik a Sidekick, kérjen egy összefoglalót bármelyik beszélgetésben. Ha azt szeretné, hogy a Sidekick elfelejtsen bizonyos részleteket, kérje meg rá közvetlenül, és a Sidekick megerősíti a módosításokat.

Ez a mentett preferenciáira és a beszélgetéseire vonatkozik. A legutóbbi adminisztrációs tevékenysége nem része a Sidekick mentett memóriájának, így nem szerepel az összefoglalóban. A Sidekick körülbelül 12 órán keresztül hivatkozhat a legutóbbi tevékenységére, ezután az már nem lesz elérhető. Ha nem szeretné, hogy a Sidekick hivatkozzon a legutóbbi tevékenységére egy beszélgetésben, akkor kikapcsolhatja a memóriát.

Sidekick-beszélgetés átnevezése

Átnevezhet egy Sidekick-beszélgetést, hogy később könnyebben megtalálja a csevegési történetben.

Lépések:

  1. A Shopify adminisztrációs felületén kattintson a Sidekick-beszélgetések elemre, vagy lépjen a Sidekick menüpontra, és válasszon ki egy korábbi beszélgetést.

  2. Kattintson az átnevezni kívánt beszélgetéshez tartozó Menu options icon ikonra.

  3. Kattintson az Átnevezés gombra, majd adjon meg egy új címet a beszélgetéshez.

Sidekick-beszélgetés törlése

Bármikor törölhet egy Sidekick-beszélgetést. A beszélgetés törlésével az eltávolításra kerül a csevegési történetéből, valamint a Sidekick korábbi interakciókra vonatkozó memóriájából is. A mentett beállításai nem módosulnak.

Lépések:

  1. A Shopify adminisztrációs felületén kattintson a Sidekick-beszélgetések elemre, vagy lépjen a Sidekick menüpontra, és válasszon ki egy korábbi beszélgetést.

  2. Kattintson a törölni kívánt beszélgetéshez tartozó Menu options icon ikonra.

  3. Kattintson a Törlés gombra.