MI-eszköz üzlethez való hozzáférésének engedélyezése
Egy harmadik fél által biztosított MI-eszköz üzlethez történő csatlakoztatása azt jelenti, hogy Ön engedélyezi az eszköz számára az üzlet adataihoz való hozzáférést és a nevében történő műveletvégzést. Ön szabályozza, hogy egy eszköz melyik üzlethez csatlakozzon, mennyi adathoz férjen hozzá, és mikor érjen véget a hozzáférés.
Az MI-eszközökhöz készült Shopify-integrációk nem érhetők el a Shopify App Store-ban. Mindegyiket közvetlenül az MI-eszközből kell telepítenie. Használja a hivatalos Shopify-integrációt minden MI-eszközhöz, és ne hozzon létre API hozzáférési tokent, illetve ne építsen saját integrációt egy MI-eszköz és az üzlete csatlakoztatásához. Ezen integrációk bármelyikének használatával elfogadja a Shopify API-szolgáltatási feltételeket.
Ezen az oldalon
Adathozzáférés és felhasználói jogosultságok
Ön szabályozza az adathozzáférés szintjét minden engedélyezett felhasználó vagy a személyzet minden tagja számára a Shopify adminisztrációs felületén. Egy MI-eszköz csak azon az adathozzáférési szinten belül férhet hozzá az adatokhoz, illetve hajthat végre módosításokat az üzletében, amelyet a felhasználónak megadott.
Kétféleképpen szabályozhatja az eszköz hozzáférési szintjét:
- Adathozzáférés: Ön dönti el, hogy az MI-eszköz milyen hozzáféréssel rendelkezzen. Az integráció telepítésekor vagy hozzáférésének bővítésekor a rendszer megkéri, hogy hagyja jóvá a hozzáférést. Bizonyos hozzáférés csak olvasható, ami lehetővé teszi, hogy az eszköz megtekintse az adatokat, de ne módosítsa azokat. Más hozzáférések írási hozzáférést is tartalmaznak, amely lehetővé teszi az eszköz számára, hogy szerkessze az adatokat, és műveleteket hajtson végre az Ön nevében. Ha nem szeretné megadni az eszköznek a kért szintű hozzáférést, elutasíthatja a kérelmet.
- Felhasználói jogosultságok: Az MI-eszközt használó felhasználókat korlátozzák a saját felhasználói jogosultságaik. Például egy olyan felhasználó, aki olvashatja a termékadatokat, de nem szerkesztheti azokat, nem adhat jogosultságot az eszköznek a termékadatok szerkesztésére.
Miután engedélyezi az adatok harmadik féllel történő megosztását, a kiválasztott adatok átkerülnek az MI-eszközhöz. Ekkor az Ön adatai elhagyják a Shopify környezetét, és az adott szolgáltató feltételei, illetve adatvédelmi szabályzata vonatkoznak rájuk.
Mielőtt megerősítené, tekintsen át minden jogosultságot. Ha a jóváhagyás után csökkenteni szeretné az adathozzáférési kört, el kell távolítania az integrációt.
Az üzlethez való hozzáférés engedélyezése
Egy MI-eszköz csatlakoztatása két lépésből áll, és mindegyikhez külön megerősítés szükséges.
Lépések:
- Telepítse a ChatGPT-hez készült Shopify-bővítményt, a Claude-hoz készült Shopify összekötő modult vagy a Perplexity-hez készült Shopify összekötő modult az adott eszközből, vagy állítsa be a Shopify CLI összekötő modult. A harmadik fél eszköze csatlakozik a Shopify-hoz, majd Ön átirányításra kerül a Shopify adminisztrációs felületére a hitelesítéshez.
- A telepítési oldalon tekintse át és hagyja jóvá az eszköz által kért adathozzáférési szintet. Ezzel a lépéssel hozzáférést biztosít az üzletéhez, ezért az elfogadás előtt győződjön meg arról, hogy a hozzáférés szintje megfelelő az Ön számára. Ha az eszköz egy későbbi kérelemhez magasabb adathozzáférési szintet kér, a rendszer megkéri a bővítés engedélyezésére.
Miután az eszköz hozzáférést kapott, kiolvassa és szerkeszti az üzlet adatait, amikor Ön kérdéseket tesz fel neki, amit a megadott hozzáférés és az Ön felhasználói jogosultságai korlátoznak.
Üzletek csatlakoztatása és váltása
Ha a ChatGPT-hez, Claude-hoz vagy Perplexity-hez készült Shopify-integrációt használja, egyszerre csak egy üzletet csatlakoztathat, még akkor is, ha az üzletei ugyanabban a szervezetben találhatók.
Ha üzletet szeretne váltani, kérje meg az MI-eszközt, hogy csatlakozzon egy másik Shopify-üzlethez. Az eszköz leválasztja az aktuális üzletet, majd egy új engedélyezési folyamatot indít, hogy Ön kiválaszthassa a következő üzletet.
Miután üzletet váltott, indítson új beszélgetést az MI-eszközben. Az üzletváltás előtt megkezdett beszélgetés továbbra is a korábbi kapcsolatot használhatja, így előfordulhat, hogy továbbra is kéri az elhagyott üzlet engedélyezését.
MI-eszköz hozzáférésének visszavonása
Az MI-eszköz üzlethez való hozzáférését bármikor visszavonhatja úgy, hogy eltávolítja az integrációt a Shopify adminisztrációs felületéről. Eltávolítás után az eszköz többé nem tudja olvasni vagy szerkeszteni az üzlet adatait.
Az eltávolítás révén csökkentheti az eszköz hozzáférését is. Egy már jóváhagyott adathozzáférési szintet nem tud csökkenteni, ezért ha kevesebb hozzáférést szeretne biztosítani az eszköznek, távolítsa el az integrációt, majd telepítse újra.