Pregled povijesti verzije tijeka rada u aplikaciji Shopify Flow
Za svaki se tijek rada u aplikaciji Shopify Flow bilježi potpuna povijest verzije, pri čemu se pohranjuje zapisnik o uređivanjima, aktivacijama, deaktivacijama i izvoženjima tijeka rada. Svaka stavka verzije uključuje pojedinosti, poput imena korisnika koji je unio promjene i vremenskog žiga. Promjene koje unosite u nacrte tijekova rada automatski se bilježe u povijesti verzije i ne zahtijevaju dodatne radnje s vaše strane.
Povijest verzije tijeka rada možete upotrebljavati kada trebate otkloniti poteškoće u tijeku rada i utvrditi koji su korisnici unijeli određene izmjene u tijek rada. Iz povijesti verzije možete i vratiti prethodnu verziju tijeka rada.
Bilo koji član osoblja s pristupom aplikaciji Flow može pristupiti povijesti verzije bilo kojeg tijeka rada.
Na ovoj stranici
Napomene o povijesti verzije
Prije upotrebe povijesti verzije tijeka rada pregledajte sljedeće napomene:
- Neki povijesni podaci o događajima u tijeku rada dostupni su tek od travnja 2026. nadalje.
- Podaci o događajima u tijeku rada zadržavaju se u povijesti verzije tijeka rada samo 1 godinu.
- Ako se u jednoj verziji izvrši više uređivanja, povijest verzije prikazuje samo 7 najnovijih promjena za svakog korisnika.
Pristup povijesti verzije tijeka rada
Povijesti verzije tijeka rada možete pristupiti na stranici s pojedinostima o tijeku rada. Povijest verzije uključuje sljedeće informacije:
- Datum i vrijeme bilježenja verzije.
- Sve promjene statusa tijeka rada, primjerice kada je verzija tijeka rada u statusu Aktivno ili Nacrt.
- Vrsta promjena izvršenih u verziji, poput toga je li tijek rada Uređen ili Aktiviran. Ako se u verziji izvrši više uređivanja, povijest verzije prikazuje samo 7 najnovijih promjena za svakog korisnika.
- Ime korisnika koji je unio promjenu.
- Svi problemi s verzijom tijeka rada, kao što su podaci o konfiguraciji koji nedostaju.
U povijesti verzije također se označavaju promjene koje je izvršio Sidekick ili platforma Shopify, kao što su migracije ili automatizirani procesi.
Koraci:
Iz administratorskog alata za Shopify idite na Aplikacije > Flow.
Kliknite tijek rada čiju povijest verzije želite pregledati.
Kliknite karticu Povijest verzije.
Opcionalno: Da biste pregledali prethodnu verziju tijeka rada, učinite sljedeće:
- Kliknite verziju u povijesti verzije kako biste pristupili prikazu tijeka rada samo za čitanje.
- Opcionalno: Kliknite Usporedi kako biste vidjeli kako se ta verzija razlikuje od ostalih verzija na kartici Povijest verzije. Da biste promijenili verziju s kojom uspoređujete, kliknite naziv verzije.
Vraćanje prethodne verzije tijeka rada
Povijest verzije možete upotrebljavati za vraćanje prethodne verzije tijeka rada. Vraćena verzija otvara se u uređivaču kao nacrt, tako da možete unijeti izmjene i riješiti probleme prije nego što je spremite.
Kada vratite verziju tijeka rada, vaš se trenutačni nacrt tijeka rada odbacuje i postaje nova verzija u povijesti verzije. Nova verzija tijeka rada u stupcu Nedavna povijest uključuje napomenu koja navodi da je vraćena iz prethodne verzije tijeka rada. Verzija tijeka rada koju upotrebljavate za vraćanje ne prepisuje se u odjeljku Povijest verzije pa tijek rada možete ponovno vratiti iz te iste verzije.
Koraci:
Iz administratorskog alata za Shopify idite na Aplikacije > Flow.
Kliknite tijek rada za koji želite vratiti prethodnu verziju.
Kliknite karticu Povijest verzije.
U povijesti verzije kliknite na verziju koju želite vratiti. Time se verzija tijeka rada otvara u stanju samo za čitanje.
Opcionalno: Kliknite Usporedi kako biste vidjeli kako se ta verzija razlikuje od ostalih verzija na kartici Povijest verzije. Da biste promijenili verziju s kojom uspoređujete, kliknite naziv verzije.
Kliknite Vrati verziju.
U dijaloškom okviru Vrati verziju kliknite Vrati.
Opcionalno: Unesite željene izmjene u nacrt vraćenog tijeka rada u uređivaču tijeka rada, kao što je rješavanje postojećih problema s provjerom valjanosti tijeka rada.
Opcionalno: Aktivirajte nacrt vraćenog tijeka rada:
- Ako je vaš tijek rada neaktivan, kliknite Uključi tijek rada kako biste aktivirali vraćenu verziju.
- Ako je vaš tijek rada aktivan, kliknite Primijeni promjene > Primijeni.