Siirtyminen roolipohjaiseen pääsynvalvontamalliin
Partner-organisaatiot siirretään automaattisesti roolipohjaiseen pääsynvalvontaan. Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Shopify määrittää automaattisesti roolit, jotka säilyttävät tiimisi nykyiset käyttöoikeudet ilman asennusta, uudelleenmääritystä tai häiriöitä päivittäiseen työhön.
Siirron jälkeen voit tarkistaa Shopifyn lisäämät roolit, jotka säilyttävät tiimisi nykyiset käyttöoikeudet. Ne ovat mukautettuja rooleja, jotka perustuvat käyttäjiesi aiempiin käyttöoikeusjoukkoihin. Käyttäjille, joilla on samat käyttöoikeudet, määritetään samat roolit.
Siirron jälkeen organisaatiossasi on käytössä 7 Shopifyn hallinnoimaa järjestelmäroolia sen sijaan, että käyttöoikeudet määritettäisiin jokaiselle käyttäjälle erikseen. Voit myös luoda mukautettuja rooleja kaikkeen sellaiseen, mitä järjestelmäroolit eivät kata.
Mikä muuttuu siirron jälkeen
Roolipohjaiseen pääsynvalvontaan siirtyminen tuo kaikkien käyttäjien käyttöoikeudet yhteen näkymään. Tämän seurauksena käyttäjäluettelo sisältää kaikki, joilla on pääsy mihin tahansa organisaatiosi osaan, vaikka he eivät olisi aiemmin olleet näkyvissä samassa paikassa.
Tähän sisältyvät seuraavat käyttäjät, joilla on:
- Pääsy Partner Dashboardiin
- Pääsy Dev Dashboardiin
- Pääsy organisaatiosi kauppoihin, mukaan lukien asiakkaan siirtokaupat, testikaupat ja yhteistoimijakaupat
- Kaupan omistajuus, mukaan lukien käyttäjät, jotka alun perin loivat asiakkaan siirtokauppoja tai testikauppoja
Jos joku luettelon henkilöistä on poistunut organisaatiostasi tai ei enää tarvitse käyttöoikeutta, poista hänet viipymättä. Voit etsiä kyseiset käyttäjät suodattimien avulla ja poistaa heidät kerralla.
Tarkista lisäksi seuraavat roolipohjaiseen pääsynvalvontamalliin liittyvät muutokset:
- Käyttöoikeusmalli: Roolipohjaiset käyttöoikeudet korvaavat käyttäjäkohtaisten käyttöoikeuksien määrittämisen. Järjestelmäroolit määritetään automaattisesti, jotta käyttöoikeudet säilyvät.
- Organisaation rakenne: Aiempi malli salli useita organisaation omistajia. Siirron jälkeen jokaisella organisaatiolla on yksi organisaation omistaja. Kaikista muista aiemmista omistajista tulee organisaation ylläpitäjiä, joilla on sama käyttöoikeustaso, lukuun ottamatta mahdollisuutta siirtää organisaation omistajuus.
Tiedossa oleva käyttöoikeusmuutos
Käyttäjät, joilla oli aiemmin jäsenten hallinnan käyttöoikeus, siirretään Organisaation käyttäjien ylläpitäjä -rooliin. Tämä rooli sallii käyttäjien määrittää olemassa olevia rooleja muille käyttäjille, mutta ei luoda tai muokata rooleja. Antaakseen täydet roolien hallinnan käyttöoikeudet, organisaation omistaja voi määrittää näille käyttäjille Organisaation ylläpitäjä -roolin.
Siirron jälkeen
Siirron jälkeen voit tehdä seuraavat tehtävät:
- Tarkistaa kunkin roolin roolin määritykset ja käyttöoikeudet sekä muokata rooleja tai määrittää käyttöoikeudet uudelleen tarpeen mukaan.
- Luoda tiimillesi mukautettuja rooleja ja niille tietyt käyttöoikeudet.
- Määrittää useita rooleja yhdelle käyttäjälle.
- Hallinnoida organisaatiosi kaikkien kauppojen käyttöoikeuksia keskitetysti.
Lue lisää Shopifyn hallinnoimista rooleista.