Shopify Flow -työnkulun versiohistorian tarkasteleminen
Shopify Flow tallentaa jokaisesta työnkulusta täydellisen versiohistorian, johon kirjataan työnkulun muokkaukset, aktivoinnit, aktivoinnin poistot ja viennit. Jokainen versiomerkintä sisältää tietoja, kuten muutoksen tehneen käyttäjän nimen ja aikaleiman. Työnkulkujen luonnoksiin tekemäsi muutokset kirjataan automaattisesti versiohistoriaan, eivätkä ne edellytä sinulta lisätoimenpiteitä.
Voit käyttää työnkulun versiohistoriaa, kun sinun täytyy tehdä työnkulullesi vianmääritys ja selvittää, ketkä käyttäjät tekivät työnkulkuun tiettyjä muutoksia. Voit myös palauttaa työnkulun aiemman version versiohistoriasta.
Kuka tahansa henkilöstöön kuuluva, jolla on pääsy Flow-sovellukseen, voi tarkastella minkä tahansa työnkulun versiohistoriaa.
Tällä sivulla
Huomioitavaa versiohistoriasta
Ennen kuin käytät työnkulun versiohistoriaa, tutustu seuraaviin seikkoihin:
- Osa historiallisista työnkulun tapahtumatiedoista on saatavilla vain huhtikuusta 2026 alkaen.
- Työnkulun tapahtumatietoja säilytetään työnkulun versiohistoriassa vain 1 vuoden ajan.
- Jos versioon tehdään useita muokkauksia, versiohistoriassa näytetään vain kunkin käyttäjän 7 viimeisintä muutosta.
Työnkulun versiohistorian tarkasteleminen
Voit tarkastella työnkulun versiohistoriaa työnkulun tiedot -sivulla. Versiohistoria sisältää seuraavat tiedot:
- Päivämäärä ja kellonaika, jolloin versio kirjattiin.
- Kaikki työnkulun tilaan tehdyt muutokset, kuten se, onko työnkulun versio Aktiivinen tai Luonnos.
- Versioon tehtyjen muutosten tyyppi, kuten se, onko työnkulkua Muokattu tai onko se Aktivoitu. Jos versioon tehdään useita muokkauksia, versiohistoriassa näytetään vain kunkin käyttäjän 7 viimeisintä muutosta.
- Muutoksen tehneen käyttäjän nimi.
- Mahdolliset työnkulun versioon liittyvät ongelmat, kuten puuttuvat määritystiedot.
Versiohistoriaan merkitään myös Sidekickin tai Shopifyn tekemät muutokset, kuten siirrot tai automatisoidut prosessit.
Vaiheet:
Siirry Shopifyn ohjausnäkymässä kohtaan Sovellukset > Flow.
Klikkaa työnkulkua, jonka versiohistoriaa haluat tarkastella.
Klikkaa Versiohistoria-välilehteä.
Valinnainen: Jos haluat tarkastella työnkulun aiempaa versiota, tee seuraavat toimet:
- Klikkaa versiota versiohistoriassa avataksesi työnkulun vain luku -näkymän.
- Valinnainen: Klikkaa Vertaile, jos haluat nähdä, miten kyseinen versio eroaa muista versioista Versiohistoria-välilehdellä. Voit vaihtaa vertailtavaa versiota klikkaamalla version nimeä.
Palauta työnkulun aiempi versio
Voit palauttaa työnkulun aiemman version versiohistorian avulla. Palautettu versio avautuu editoriin luonnoksena, jotta voit tehdä muutoksia ja ratkaista ongelmia, ennen kuin tallennat sen.
Kun palautat työnkulun version, nykyinen työnkulkuluonnoksesi hylätään ja palautetusta versiosta tulee uusi versio versiohistoriaan. Työnkulun uuden version Viimeaikainen historia -sarakkeessa on huomautus, jossa ilmoitetaan, että se on palautettu aiemmasta työnkulun versiosta. Työnkulun versiota, josta palautus tehdään, ei korvata Versiohistoriassa, joten voit palauttaa työnkulkusi samasta versiosta uudelleen.
Vaiheet:
Siirry Shopifyn ohjausnäkymässä kohtaan Sovellukset > Flow.
Klikkaa työnkulkua, jonka aiemman version haluat palauttaa.
Klikkaa Versiohistoria-välilehteä.
Klikkaa versiohistoriassa sitä versiota, jonka haluat palauttaa. Tämä avaa työnkulun version vain luku -tilassa.
Valinnainen: Klikkaa Vertaile, jos haluat nähdä, miten kyseinen versio eroaa muista versioista Versiohistoria-välilehdellä. Voit vaihtaa vertailtavaa versiota klikkaamalla version nimeä.
Klikkaa Palauta versio.
Klikkaa Palauta versio -valintaikkunassa Palauta.
Valinnainen: Tee työnkulkueditorissa muutoksia palautettuun työnkulkuluonnokseen, esimerkiksi ratkaisemalla työnkulun olemassa olevat validointiongelmat.
Valinnainen: Aktivoi palautettu työnkulkuluonnos:
- Jos työnkulkusi ei ole aktiivinen, aktivoi palautettu versio klikkaamalla Ota työnkulku käyttöön.
- Jos työnkulkusi on aktiivinen, klikkaa Ota muutokset käyttöön > Ota käyttöön.