Преглед на хронологията на версиите на работен процес в Shopify Flow

Всеки работен процес в Shopify Flow записва пълна хронология на версиите, като съхранява дневник на редакциите, активиранията, деактивиранията и експортиранията на работния процес. Всеки запис на версия включва подробности, като например името на потребителя, който е направил промяната, и клеймото за дата и час. Промените, които правите по черновите на Вашите работни процеси, се записват автоматично в хронологията на версиите и не изискват допълнителни действия от Ваша страна.

Можете да използвате хронологията на версиите на работния процес, когато трябва да отстраните неизправности в работния процес и да идентифицирате кои потребители са направили конкретни промени в него. Можете също да възстановите предишна версия на работния процес от хронологията на версиите.

Всеки член на персонала с достъп до приложението Flow има достъп до хронологията на версиите на всеки работен процес.

Съображения за хронологията на версиите

Преди да използвате хронологията на версиите на работен процес, прегледайте следните съображения:

  • Някои исторически данни за събития от работни процеси са налични само от април 2026 г. нататък.
  • Данните за събития на работни процеси се запазват в хронологията на версиите на работния процес само за 1 година.
  • Ако са направени множество редакции по дадена версия, тогава хронологията на версиите показва само 7-те най-нови промени от всеки потребител.

Достъп до хронологията на версиите на работен процес

Можете да отворите хронологията на версиите на работен процес от страницата с подробности за работния процес. Хронологията на версиите включва следната информация:

  • Датата и часът на записване на версията.
  • Всякакви промени в състоянието на работния процес, като например дали версията на работния процес е Активна или Чернова.
  • Видът промени, направени по версията, като например дали работният процес е Редактиран или Активиран. Ако са направени множество редакции по дадена версия, тогава хронологията на версиите показва само 7-те най-нови промени от всеки потребител.
  • Името на потребителя, който е направил промяната.
  • Всякакви проблеми с версията на работния процес, като например липсващи данни за конфигурация.

Хронологията на версиите отбелязва и промените, направени от Sidekick или от Shopify, като например мигрирания или автоматизирани процеси.

Стъпки:

  1. От Вашия администраторски панел на Shopify отидете на Приложения > Flow.

  2. Кликнете върху работния процес, чиято хронология на версиите искате да прегледате.

  3. Кликнете върху раздела Хронология на версиите.

  4. По желание: За да прегледате предишна версия на работния процес, изпълнете следните действия:

    1. Кликнете върху версията в хронологията на версиите, за да получите достъп до изглед само за четене на работния процес.
    2. По желание: Кликнете върху „Сравни“, за да видите как тази версия се различава от всяка друга в раздела „Хронология на версиите“. За да промените с коя версия сравнявате, кликнете върху име на версия.

Възстановяване на предишна версия на работен процес

Можете да използвате хронологията на версиите, за да възстановите предишна версия на даден работен процес. Възстановената версия се отваря в редактора като чернова, така че да можете да правите промени и да разрешавате проблеми, преди да я запазите.

Когато възстановите версия на даден работен процес, текущата Ви чернова се отхвърля, а възстановената става нова версия в хронологията на версиите. Новата версия на работния процес включва бележка в колоната „Скорошна история“, която указва, че е възстановена от предишна версия. Версията, която използвате за възстановяване, не се презаписва в „Хронология на версиите“, така че можете да възстановите работния си процес отново от същата версия.

Стъпки:

  1. От Вашия администраторски панел на Shopify отидете на Приложения > Flow.

  2. Кликнете върху работния процес, на който искате да възстановите предишна версия.

  3. Кликнете върху раздела Хронология на версиите.

  4. Кликнете върху версията в хронологията на версиите, която искате да възстановите. Това отваря версията на работния процес в състояние само за четене.

  5. По желание: Кликнете върху „Сравни“, за да видите как тази версия се различава от всяка друга в раздела „Хронология на версиите“. За да промените с коя версия сравнявате, кликнете върху име на версия.

  6. Кликнете върху „Възстанови версия“.

  7. В диалоговия прозорец „Възстановяване на версия“ кликнете върху „Възстанови“.

  8. По желание: Направете всички необходими промени в черновата на възстановения работен процес в редактора, като например разрешаване на съществуващи проблеми с валидирането.

  9. По желание: Активирайте възстановената чернова на работния процес:

    • Ако Вашият работен процес е неактивен, кликнете върху „Включи работен процес“, за да активирате възстановената версия.
    • Ако Вашият работен процес е активен, кликнете върху „Приложи промените“ > „Приложи“.