Uaktualnianie i zastępowanie stron z podziękowaniem i statusem zamówienia
Klienci uzyskują dostęp do stron z podziękowaniem i statusem zamówienia w sklepie po złożeniu zamówienia.
Strona z podziękowaniem jest wyświetlana klientom po sfinalizowaniu przez nich realizacji zakupu. Jest to strona jednorazowa, do której klient nie może ponownie uzyskać dostępu. Zawiera ona potwierdzenie zamówienia i informuje o pomyślnym zakończeniu realizacji zakupu. Na stronie z podziękowaniem zamiast numeru zamówienia jest wyświetlany numer potwierdzenia.
Po utworzeniu zamówienia klient otrzymuje powiadomienie o potwierdzeniu zamówienia, które zawiera link do strony statusu zamówienia. Klient może wielokrotnie odwiedzać stronę statusu zamówienia, aby śledzić zamówienie i zarządzać nim.
Shopify wprowadziło nową podstawę dla stron realizacji zakupu i kont, która jest bezpieczniejsza, odporna na uaktualnienia i pozwala na łatwiejsze dostosowywanie stron realizacji zakupu i kont klientów. Obejmuje to nową wersję stron z podziękowaniem i statusem zamówienia, którą można dostosowywać w edytorze realizacji zakupu i kont.
Jeśli do dostosowania stron z podziękowaniem i statusem zamówienia użyto niekompatybilnych aplikacji, skryptów lub pikseli, musisz uaktualnić te strony i zastąpić istniejące dostosowania. Dzięki temu Ty i Twoi klienci będziecie mogli nadal korzystać z bezpiecznej platformy Shopify do realizacji zakupów.
26 sierpnia 2026 r. upłynął termin na uaktualnienie i zastąpienie strony z podziękowaniem oraz strony statusu zamówienia. Sklepy, które nie zostały uaktualnione do tego dnia, uaktualniono automatycznie.